Skocz do zawartości

Obsada 375l - demasoni, maylandia estherae i ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem red finki i powiem, że nie jest to ryba łagodna, raczej charakterna i zadziorna jak chilumba, więc w 240 jeśli ją trzymać to raczej 2 gatunkowo i do tropheopsa dobrać raczej bardziej spokojny gatunek, jest to ryba o bardziej roślinnej diecie, lubi zeskrobywać z kamieni glonki i szperać w piasku, i co jeszcze trzeba mieć sporo cierpliwości do niego bo trzeba się trochę naczekać na wybarwionego samca i na potomstwo.

Opublikowano

Tak myślałem, że jest to dość agresywna rybka, ale my tu nie mówimy o akwa 240 tylko 375, i o dołączeniu red fina do demasonów i redów, co myślisz o takim połączeniu?

Opublikowano

W takim układzie gatunków jak najbardziej może być, z demasonami nie będzie kolidował,a redy wiadomo- będą rządzić:) a z wielkością akwarium to moje przeoczenie, zmęczony dziś jestem:)))

Opublikowano

Nie stawiał bym wszystkiego na te rządy redzików :)

Na pewno redzik się obroni, ale czy będzie walczył o dominację w całym akwa? Troszkę wątpię (chyba ze ja zawsze miałem redziki takie spoojne (pilnujace swojego nosa).

Opublikowano

Jednak red finy nie będą u mnie pływały, bo po przeczytaniu wielu opini o red redach są to ryby terytorialne i potrzebuję czegoś co ożywi toń, myśle też o jakimś mniej popularnym gatunku, a konkretnie labeotropheus trewavasae chilumba :D . Tylko czy nie są one za duże do 150 cm? I nie będzie za dużego tłoku jak będą demasoni, redy i trewki?

Opublikowano

No to dobrze, już se powoli zamawiam te labeotropheusy. Tylko mam jeszcze jedno pytanie, kupie je f1 z Torunia, i można u nich określić płeć, więc jaki stosunej samców do samic wziąść? Może być 2+3?

Opublikowano

Gdzie w Toruniu mają rybki?

No to dobrze, już se powoli zamawiam te labeotropheusy. Tylko mam jeszcze jedno pytanie, kupie je f1 z Torunia, i można u nich określić płeć, więc jaki stosunej samców do samic wziąść? Może być 2+3?