Skocz do zawartości

Obsada 375l - demasoni, maylandia estherae i ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jednak nie biorę acei, standardowe są za duże a ngara brzydka :wink: . I chcę mieć jakiegoś z melanochromisów, zastanawiam się nad auratusem a paralleusem, który będzie lepszy do redów i demasonów? A może jeszcze jakiś inny?

Opublikowano

melanochromis już każdy. chociaż maingano będzie najgorszym wśród nich wyborem to z pozostałych sam sobie wybierz patrząc na dostępność i Twój gust.

Opublikowano

Maingano wogle nie biorę pod uwagę, wybieram między auratusem i parallelusem, skłaniam się ku pierwszemu, ale nie wiem czy nie będzie za ostro? A i mam możliwość kupienia już gotowego haremu z auratusów, lepiej będzie 1+3 czy 2+6?

Opublikowano

Jeśli miałbym wybrać do siebie, wziąłbym Paralleusa. Nie lubię Auratusów, podoba mi się P., ładnie się będzie wyróżniał u Ciebie, no i rzadsza ryba w akwa :wink:

Opublikowano

M. Johanni odpada, ma żółte samiczki i będą mi się zlewać z red redami. Polit jest super ale tylko samiec a u melano są ładne też samice :wink: . Tylko cały czas myśle nad tymi dwoma, parallelus jest super i do tego rzadki i nawet mam je na miejscu w gdańsku, ale samice auratusa są wg mnie ładniejsze od P a pozatym zastanawiam się czy samiec P nie będzie sie zlewał z demasonami...

Opublikowano
pozatym zastanawiam się czy samiec P nie będzie sie zlewał z demasonami...

Myślę, że nie. Nie te kształty, wielkość. P jest też dużo ciemniejszy. Ale najlepiej będzie, jak wypowie się greghor :mrgreen:

Greghor, to oficjalne wezwanie do tablicy :twisted: :!: