Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co znaczy 7+7? tyle z każdego gatunku? czy może takie układy w gatunku?

(ja się domyślam, ale nasze posty czytają też początkujący :mrgreen: )

Ja osobiście nie przepadam za łączeniem Yellowa z rybami "nietypowymi mięsożercami". Ja Caeruleusa trzymam z Aframi. Ale te ryby w wieeeelu zbiornikach mieszkają razem (te, co podałeś) i chyba nic się nie dzieje.

Opublikowano

mniejszą szkodę zrobimy trzymając mięsożercę z wszystkożercami niż roślinożercę z wszystkożercami, więc spokojnie coś takiego da radę, nawet jeśli chodzi o podzielenie się zbiornika między te dwa gatunki to powinno być też dobrze i nie będą za często wchodzić sobie w drogę, co do planowania w zbiorniku 7 ryb to jest to takie sobie czy ma być 3 samce na 4 samice czy jeden samiec na 6 samic? Z maingano zresztą będzie problem ocenić kto jest kto nawet jak juz troszke podrosną.

Opublikowano

7+7 (w tym wypadku)oznacza po 7 ryb z kazdego gatunku

co do ilosci samcow i samic co przyszlosc przyniesie :D

yellow raczej beda plywac w toni a maingano beda mialy sporo kryjowek wiec mam nadzieje ze panowie sie dogadaja :D

Opublikowano

docelowo po 7 sztukasow kupie wiecej (bo takiego farta to nie mam)a czy zostana 1,2 lub 3 samce z kazdego gatunku to dadza chyba rade w baniaku 120x50x50 :?:

Opublikowano

wczesniej w tym baniaku plywaly wielosamcowe obsady wlasnie tych ryb + jeszcze dwa gatunki i tragedi nie bylo ale byl "dworzec" i moze dlatego dawaly rade bo agresja sie rozkladala na wiecej ryb .

okolo 30-32 na poczatku az wstyd sie przyznac ale takie byly poczatki

sprawdzimy jak to wyjdzie teraz

pozdrawiam siwy1973