knocker Opublikowano 27 Października 2008 #1 Opublikowano 27 Października 2008 Startuję baniak i powrzucałem trochę jedzenia aby przerobił je glonojad i zasyfił wodę. Niestety na dnie zalegają niestrawione tabletki pokarmowe, które zaczynają pokrywać się białą pleśnią. Nie jest tego dużo ale dziwnie wygląda. Co z tym zrobić zostawić aby zasyfiało wodę czy wyrzucić? No2 i no3 ciągle mam na poziomie 0 nic się nie dzieje jutro przyjdzie niby 100 świdrów może one coś pomogą.
sabotage Opublikowano 27 Października 2008 #2 Opublikowano 27 Października 2008 Jak plesnieje, to oczywiscie wyjac. Najlepiej wrzucic miesko, jakas mrozonke
knocker Opublikowano 27 Października 2008 Autor #3 Opublikowano 27 Października 2008 Heh miałem nadzieję, że to może ta flora bakteryjna bo od pewnego czasu wlewam sera nitrivec tak to wygląda
slawek gorol Opublikowano 27 Października 2008 #4 Opublikowano 27 Października 2008 imo wyjac.. a wrzuc jakas mrozonke...
pziolo Opublikowano 27 Października 2008 #5 Opublikowano 27 Października 2008 wszystko co pleśnieje wyjąć. Lepiej dać rybom mniej jedzonka niż więcej niedopuszczając do pleśnienia na dnie
knocker Opublikowano 27 Października 2008 Autor #6 Opublikowano 27 Października 2008 Ale ja jeszcze nie mam rybek, dokarmiam bakterie w akwarium i tak brzydko mi się porobiło:) na rybki przyjdzie czas ok to idę odmulić tą pleśń.
yaro Opublikowano 28 Października 2008 #7 Opublikowano 28 Października 2008 bakterii nie widać gołym okiem, taka pleśń może potem tylko stwarzać problemy, tak jak poprzednicy mówia wrzuć coś mrożonego.
Rekomendowane odpowiedzi