Pierwsza inkubacja acei
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez dts846 · Opublikowano
No oki,dzięki za wyjaśnienie-skutecznie zniechęciliście mnie do tego pomysłu. -
Przez Bartek_De · Opublikowano
Dokładnie. Walka z wiatrakami. Dlatego spływ do sumpa powinien się odbywać grawitacyjnie, bez zaburzeń. Pomysł absolutnie bez sensu, tak jak koledze doradzano na innym forum, do tego duże ryzyko zalania mieszkania. -
Przez Tomasz78 · Opublikowano
To regulowanie przepływu to trzeba będzie robić wiele razy gdyż prędkość przepływu przez kubeł będzie się zmniejszać w miarę zapychania się brudem mediów a po przeczyszczeniu prefiltra przepływ ponownie wzrośnie i znowu regulacja... -
Pewnie tak ale zarówno na filtrze jak i pompie można wyregulować przepływ. -
Przez bobasxx · Opublikowano
@Przemysław Woźniak a kupiłeś taki test jak ten mój wyżej, czy ten ze zdjęcia: -
Przez Tomasz78 · Opublikowano
A tak poza tym co powyższe to tak sobie myślę że prędkość napełniania sumpa przez kubeł będzie inna niż opróżnianie sumpa przez pompę... -
No tak,ale można zrobić dziurkę w rurce wylotowej z akwarium na takiej wysokości żeby po zapowietrzeniu nadmiar wody zmieścił się w sumpie. -
Przez Bartek_De · Opublikowano
To jest proszenie się o kłopoty. Przy pierwszym braku prądu kubełek ściągnie wodę z akwarium do sumpa, który ma znacznie mniejszą pojemność niż akwarium i nie trzeba tęgiego umysłu by przewidzieć co się stanie. Grawitacja jest bezwzględna. -
Tak oglądałem filmy Przemka oraz innych użytkowników i będą kratki na dnie. Bardziej chodziło mi o efektywność takiego sumpa-czyli żeby media filtracyjne miały jak najlepszy przepływ wody. -
A powrót w taki sposób że w ostatniej komorze sumpa jest pompa która podaje wode do akwarium. Dlatego tak kombinuję bo nie chcę wiercenia w akwarium a akwarium z kominem to raczej na zamówienie tylko. Tak czy inaczej dzięki za zainteresowanie i opinię.
-
-
Tematy
-
Grafiki

Rekomendowane odpowiedzi