Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wromaka bym kupił nawet ale nie wiem czy on nie będzie zbyt plastikowy? I czy nie będzie za szeroki nie chciałbym zbytnio zmniejszyć przestrzeni życiowej ryb.

Opublikowano
Tła serii P mają zaledwie 3 cm szerokości,.

Jakieś 18l wody mniej – nie licząc wody za tłem, bo samo tło jest pewnie z cienkiego materiału.

Albo inaczej chciałbyś mieszkać w 500m2 szopie, czy 50m2 ładnym mieszkaniu. Oczywiście dasz czarną folie na tył i też będzie dobrze ale z tłem wew. dla ryb lepiej lepiej – imho i według A.K :wink::lol:

Opublikowano

Jak ja Was nie lubię :) znalazłem gdzieś na fotce to tło w akwa i nie mogłem się powstrzymać :) Będę musiał sobie odmówić piwka do końca miesiąca ale czego się nie robi dla pysi! Kupiłem wromaka w tym sklepie co podałeś linka! Gdzieś pisali, że tło ma jakieś boczne siatki ale nie wiem o co w tym chodzi. Mam nadzieję, że szybko mi to przyślą!

Opublikowano

Przyszło tło z wromaku :) Coś pięknego po bokach ono ma takie siatki wiecie co z tym zrobić...?? gdzieś pisaliście o tym, że można tłem zamaskować wężyki niestety filtr kubełkowy jeszcze nie przyszedł to co najpierw poczekać za filtrem a później włożyć to tło na te wężyki?

Opublikowano

Siatki są po to, by ryby nie wpływały za tło.

Co do instalacji to ja bym poczekał, aż przyjdzie filtr i tak zamontował tło, by nie było widac węży, etc. Daj sobie na wstrzymanie i ucz się cierpliwośći, bo to się przydaje w akwarystyce ;) Każdy to przerabiał ;)