Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mnie caly czas nurtuje co to ten krzaczek :)

Co do woreczka obojętnie kiedy go nalozysz:)

A dostałem taki mały biały krzaczek... był 3 dni w akwa ale jakoś za bardzo raził... Odpływały z niego takie małe kawałeczki kory.. cieniutkie, jak folijka :) no nie wiem jak to opisać. Jak wyłączyłem atmana i ruszyłem gąbkę to dopiero zobaczyłem ile tego bylo :shock:

pozdr...

Z.

Opublikowano

znaczy się gałązka taka ? wiesz..... jakby to powiedzieć..... ja sie staram nie wkładać do akwarium wszystkiego co znajdę :wink: A ta gałązka to jakaś specjalna była? akwarystyczna? kwiaciarniano-florystyczna?

Opublikowano
znaczy się gałązka taka ? wiesz..... jakby to powiedzieć..... ja sie staram nie wkładać do akwarium wszystkiego co znajdę :wink: A ta gałązka to jakaś specjalna była? akwarystyczna? kwiaciarniano-florystyczna?

akwarystyczna, od trzemiela ją dostałem.

pozdr...

Z.

Opublikowano

Napowietrzania nie musisz używać. Głośna praca Atmana z bąbelkami to raczej nie jest jednostkowa sprawa, tylko taki kaprys filtrów. Mi to nie przeszkadza, bo nie używam napowietrzania poprzez wew, tylko poprzez kubełek.

Jak czyszczę gąbkę to tylko w wodzie z akwa z podmiany, która oczywiście znajduje się we wiadrze :mrgreen: nie nakładam żadnych worków, tylko powoli ją wyciągam i praktycznie nic nie wylatuje. Podkładam wiaderko i nie mam żadnego syfu w akwa.