Gość Opublikowano 6 Października 2008 #1 Opublikowano 6 Października 2008 sugerowana obsada do baniaka 300L - 150dl/50sz/40wys jednogatunkowa, czy da sie wcisnac w ten baniak 2 gatunki ? jakie proporcje plci; mnie podobaja sie: - Aulonocara stuartgranti Sambia reef, Mbamba bay - Aulonocara stuartgranti "usisya" - Protomelas sp "Steveni Taiwan Reef" - inne gatunki ? chcialbym "troche wiecej" kolorow, ile samcow Waszym zdaniem da sie utrzymac, np w jednogatunkowym z w/w. ew w dwugatunkowym ? szukalem na forum i jakos mi "nie wyszlo" z tymi gatunkami z gory dzieki za sugestie...
M_sobo Opublikowano 7 Października 2008 #2 Opublikowano 7 Października 2008 Może gatunek Aulonki i Copadichromis verduyni ? Wydaje mi się, że śmiało w takim akwa mogą pływać.
Gość Opublikowano 8 Października 2008 #3 Opublikowano 8 Października 2008 hmm... copadichromisy zawsze kojarzyly mi sie z ogromna ryba, a tu calkiem maly rozmiar zaproponowales...
Gość Opublikowano 11 Października 2008 #4 Opublikowano 11 Października 2008 poniewaz trudno dostac gatunki, ktore wymienilem wczesniej (oprocz protomelasa) co sadzicie o polaczeniu A. maylandi A. steveni Hongi PONTON ?
freelanc3r Opublikowano 11 Października 2008 #5 Opublikowano 11 Października 2008 a nie myslales moze nad Aulonocara + Placidochromis Electra?
Rekomendowane odpowiedzi