Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obsada: Saulosi + Yellow + Maingano.

W sklepie powiedziano mi żebym kupił po 10szt z modelu na początek (az podrosną) ... hmmm...

Też tak radzicie ? Może specjalnie przegieli z ilościa i chcą zarobić na mnie ? Prosze o info ponieważ muszę je zamówić.

pozdr...

Zapollo13

Opublikowano
Doświadczenia w praktyce nie mam zbyt wielkiego ale z tego co czytałem,można by zamiast yellowka dać rdzawego-pasuje bardziej jego dieta do saulosi i maingano :wink:

Jadłospis:

pon - Spirulina Super FOrte 35% Tetra / OSI (zmiennie)

wt - Hikari Cichlid Excel Mini

sr - kuchnia domowa / Danichi Veggie (zmiennie)

czw - Discus D-Alio

pt - Sera Flora

sob - Hikari Algae wafers

nie - post / Danichi Veggie (zmiennie)

Wiem, że to nie tutaj ale może yellonek coś znajdzie dla siebie ? Zreszta żebyś widział jak one na mnie patrzą ! musze je mieć. :)

pozdr...

Zapollo13

Opublikowano

Dieta nie dla caeruleusa, jako, ze to pys mieso-skorupiakozerny w tym zestawieniu jest najslabszym ogniwem. Co do zaproponowanej ilosci sztuk, to czesta praktyka jesli chodzi o malawi jak i inne haremowe pielegnice. Kupujemy wiecej, potem redukujemy.

Dieta dobra jak dla typowej mbuna, ale musisz pamietac o IMO najwazniejszym skladniku dobrego menu...glodowce raz w tygodniu :)

Opublikowano

Jadłospis:

pon - Spirulina Super FOrte 35% Tetra / OSI (zmiennie)

wt - Hikari Cichlid Excel Mini

sr - kuchnia domowa / Danichi Veggie (zmiennie)

czw - Discus D-Alio

pt - Sera Flora

sob - Hikari Algae wafers

nie - post / Danichi Veggie (zmiennie)

Ja tak trochę OT, ale chciałem przetłumaczyć Twoją dietę na polski:

pon- spirulina / spirulina (zamiennie)

wt - coś innego , troszkę mięska

śr- kuchnia domowa/spirulina (zamiennie)

czw- czosnek (ten pokarm powinno się dawać jako uzupełnienie dziennej diety , nie jako jej podstawa)

pt- spirulina (tylko mniej)

sob- spirulina

niedziela- głodówka / spirulina(zamiennie)

Tak więc 5 razy w tygodniu podajesz spirulinę , tylko w innym opakowaniu:)

A gdzie mrożonek troszkę?

Co masz na myśli pisząc o domowej kuchni? Kierunek dobry , ale szczegóły?

Ja zostawiłbym tylko Veggie FX oraz OSI , ale tylko ze względu na inną "konsystencję" , do tego za zaoszczędzone pieniądze kupiłbym Primary Krill , dla urozmaicenia mrożonki , zieleninka domowa i powinno wystarczyć:)

Jeśli mówimy o urozmaiceniu pożywienia to kupujmy rzeczywiście różne , a nie to samo w różnym opakowaniu.

Popzdrawiam :D

Opublikowano

Tak więc 5 razy w tygodniu podajesz spirulinę , tylko w innym opakowaniu:)

A gdzie mrożonek troszkę?

Co masz na myśli pisząc o domowej kuchni? Kierunek dobry , ale szczegóły?

Ja zostawiłbym tylko Veggie FX oraz OSI , ale tylko ze względu na inną "konsystencję" , do tego za zaoszczędzone pieniądze kupiłbym Primary Krill , dla urozmaicenia mrożonki , zieleninka domowa i powinno wystarczyć:)

Jeśli mówimy o urozmaiceniu pożywienia to kupujmy rzeczywiście różne , a nie to samo w różnym opakowaniu.

Popzdrawiam :D

O widzisz, dziękuję Ci, że mi to wyjaśniłeś.

1. czyli wtorek może byc Hikari Cichlid Excel Mini ?

2. mrożonki czyli? - mozesz mi wyjaśnić ?

3. kuchnia domowa, mam na myśli: kasze, makarony, otręby, płatki... http://strony.aster.pl/elem/akk/s_kk.html

Ale tak jeszcze zapytam o sedno ponieważ to nie ten dział :) ... mam kupić po 10szt narybku z modelu ? na początek ? :)

pozdr...

Z.