Patrykolo14 Opublikowano 5 Października 2008 #1 Opublikowano 5 Października 2008 Czy nasadka na wylot filtra zmniejsza jego wydajność?Lepiej założyć czy nie?
sision Opublikowano 5 Października 2008 #2 Opublikowano 5 Października 2008 Ćhodzi Ci o tą w kształcie trójkąta, czy o tą, gdzie się podczepia wężyk od napowietrzania?
Patrykolo14 Opublikowano 5 Października 2008 Autor #3 Opublikowano 5 Października 2008 W kształcie trójkąta
karold Opublikowano 5 Października 2008 #4 Opublikowano 5 Października 2008 Ta nasadka zmienia kierunek strumienia wody, jak wiesz, a co za tym idzie, mała przeszkoda na drodze wylotu. Myślę że spadek jest w granicach 3,77% - czyli prawie nic. Spoko, zakładaj jak chcesz coś osiągnąć przez założenie, np skierowanie strumienia w stronę tafli wody i napowietrzenie, to warto :!: Pamiętaj że cyrkulacja troszkę spadnie - zależy jak ustawisz. Pozdro.
sision Opublikowano 5 Października 2008 #5 Opublikowano 5 Października 2008 Przepływ nie spada, a jeśli tak, to minimalnie. Mam takie cuś założone Szuta 550, nie zauważyłem zmian.
Patrykolo14 Opublikowano 5 Października 2008 Autor #6 Opublikowano 5 Października 2008 Teraz chciałem spytać o oświetlenie,jakie by świetlówki były najlepsze?
karold Opublikowano 5 Października 2008 #7 Opublikowano 5 Października 2008 Nie znam szczegółów akwa i obsady ale zawsze polecam Hagen PowerGlo i Sylvania Aquastar
mutra Opublikowano 5 Października 2008 #8 Opublikowano 5 Października 2008 Teraz chciałem spytać o oświetlenie,jakie by świetlówki były najlepsze? nie ten dział
Patrykolo14 Opublikowano 5 Października 2008 Autor #9 Opublikowano 5 Października 2008 obsada to maingano
koteczek555 Opublikowano 5 Października 2008 #10 Opublikowano 5 Października 2008 Założyłeś temat o oświetleniu w dziale oświetlenie, po co pytasz o to samo jeszcze tutaj :?: Myślisz, że tutaj ktoś odpowie Ci coś innego albo, że dostaniesz więcej odpowiedzi :?:
Rekomendowane odpowiedzi