Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli było to przerabiane to sorry,ale proszę o radę:

Jak lepiej karmić przy jednogatunkowej obsadzie z maingano?

2-4razy dziennie?

Pokarmy:

Tropical Malawi

Tropical Spirulina

Tropical Spirulina w tabletkach-planuje dorzucić bo zauważyłem,że rybki o wiele chętniej jedzą pokarm przy dnie

Może jakiś Dainchi na wybarwienie

wodzień - 1raz w tygoniu?

kryl-1raz w tygodniu?

Co można dodać lub odjąć z pokarmów-proszę o rady, za pomoc dziękuje

Opublikowano
Jeżeli było to przerabiane to sorry
hmmmm, czy było?????? :roll: No nie wiem :roll: chyba nie :roll: Nie, zdecydowanie nie przerabialiśmy w dziale żywienie, żywienia (nomen omen) tak rzadkiego gatunku jak Maingano :roll:

Jak na mój gust za dużo tropicala, kup do tego przynajmniej jeden lepszy pokarm. Spirulina i malawi to IMO takie sobie pokarmy, jedynym pokarmem tropicala z jakiego jestem zadowolony jest spirulina 36. Tabletki sobie daruj póki ryby Ci nie podrosną - nie zjedzą wszystkiego a reszta będzie gniła/karmiła ślimaki. Wodzień ok ale nie za często. Lepiej rozwielitka. Hikari excel (b. dobry w umiarkowanej cenie) spirulina OSI albo 36 tropicala. Możesz raz -dwa razy w tygodniu dać granulat dla niebieskich paletek sery albo tetry. Jako podstawowy możesz stosować Malawi Tropicla ale mnie osobiście do białej gorączki doprowadzały kruszące się płatki tego pokarmu

Opublikowano

pozwole sobie zacytowac Wojtka "harisimiego" :

jest pyszczakiem wszystkożernym. Dominującymi składnikami diety powinny być karmy roślinne - w szczególności „markowe” suche pokarmy z dużą zawartością spiruliny. Dietę uzupełniamy lekkimi pokarmami zwierzęcymi najlepiej mrożonymi lub żywymi. Pokarmy żywe powinny pochodzić z pewnego źródła. „Maingano” chętnie spożywa mrożonego solowca, krylla, mysis, wodzenia czy mięso krewetek oraz małży. Jako urozmaicenie podaję pokarmy roślinne przeznaczone dla ludzi, m.in. ryż, kaszę kukurydzianą, kaszę mannę, płatki owsiane czy liście sałaty.

wystarczy poszukac :evil: