Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale tutaj coś mało wyjść jest:(

W mojej solniczce na już wykorzystuję 7 wyjść , a jeszcze nie zainstalowałem dolewki , nie mówiąc o pompach dozujących:(

Na nano-reef była też dyskusja o Logo i przyjęty został raczej z mieszanymi odczuciami.

Popatrzcie sami:

http://www.nano-reef.pl/forums.php?m=posts&q=14710

Co nie umniejsza Twojej pracy:)

Fajny sterowniczek :D

Opublikowano

Danielu na pewno zrobię, a na dzisiaj proponuję Ci tak, ściągnij soft a ja mogę podesłać Ci moje oprogramowanie - zobaczysz jak działa. Dostępnych jest 16 wyjść cyfrowych + chyba 3 analogowe w tym dodatkowym module, o którym pisałem wcześniej. Z resztą oprogramowanie wie dokładnie co można wykorzystać i po zbudowaniu schematu informuje jakie moduły są do tego potrzebne.

W każdym razie ja zrobiłem na jednym module WSZYSTKO co mi potrzebne do solniczki oprócz ballinga (pompy dozującej) i reaktora wapnia których nie używam, a jeszcze mogę podłączyć drobiazgi z malawki. W tym cztery typy oświetlenia !! (zwykłe, aktynika, nocne i refugium), dwie pompy cyrkulacyjne (z trybem noc i dzień) i oprogramowałem parę innych pomysłów rodem z TunzeLandu

Spróbuję zakupić konieczny zestaw przed świętami żeby się pobawić, na razie trochę z czasem krucho.

Opublikowano

Odgrzeję trochę temat - sterowniki LOGO! trochę staniały ten najnowszy model - 6, można kupić już poniżej 300zł

Opublikowano

Ja się trochę pospieszyłem i kupiłem poprzednią wersję 05, ale i tak jestem zadowolony z możliwości jakie daje (mam jeszcze moduł DM8, który dodaje kolejne wejścia i wyjścia cyfrowe). Teraz jeszcze chcę dorzucić moduł AM (wejścia/wyjścia analogowe), żeby móc robić pomiar temperatury. Ponieważ miałem wyrzuty sumienia, że do banalnego sterowania światłem w akwa użyłem tak rozbudowanego sprzętu, to przy okazji na jednym sterowniku zafundowałem sobie sterowanie światłem w całym pokoju :-)

Ten nowy model ma tylko jedną, wartą uwagi, cechę - ma możliwość podłączenia na kabelku dodatkowego wyświetlacza. Sterownik z reguły jest zabudowany w większej skrzynce i nie ma szans, żeby skorzystać z jego wyświetlacza. Ten na kabelku można umieścić gdzieś ładnie na szafce i mieć dostęp do różnych parametrów mierzonych przez nasze LOGO.

Pozdrawiam!

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja u siebie mam automatykę na sterowniczku Crouzet, zastanawiałem się nad LOGO! ale jednak nie - za drogi w stosunku do tego co oferuje.

Wcześniej wszystko było na PC via interfejsy (vellemana + czujki poziomu fabryczne i samodziałowe + interfejs temp) i własne oprogramowanie, niestety z powodu cen płyt mini PC (w cenie sterowniczków) zmuszony zostałem do przejścia na wyżej wymienione urządzonko - stary PC żre energię w 95% bezproduktywnie.