Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłam już maingano docelowo ma ich być 1+3, miało być do tego msobo magunga 2+5. Młodzież zakupiona 10 maingano + 15 miało być msobo. Stała się rzecz straszna i nie będzie magungi :(:(:( Proszę Was pomóżcie mi wybrać coś zamiast msobo. Ja nie proszę, ja błagam :D hehe przypomnę akwarium 200l. Na oku narazie Pseudotropheus aurora

Opublikowano

Przyznam, że też o nim myślałam, ale wolałabym, żeby to był gatunek samiec niebieski, samica żółta lub jak aurora :D O saulosi wiem tylko coś innego bym chciała :D A jak nic się nie znajdzie w tych kolorach to jakiś żółty gatunek :wink:

Opublikowano

Aurora też mi się podoba, więc popieram Twoją propozycję, pomyśl nad Saulosi Coral, nie rezygnowałbym też z Msobo, po prostu trzeba poczekać, gdzieś się znajdą :wink: Jest jeszcze L. Perlmutt, chociaż nie wiem, jak z dostępem. Fajną rybą jest M. Hajomaylandi...

Opublikowano

Hajomailandi właśnie rozwalała mi maingano - strasznie je tłukł, w związku z tym maingano znalazły inny dom, nie wiem czy tylko u mnie tak było ale nie potrafiły się dogadać, moze dlatego ze samiec M. hajomailandii uwielbia kopać pod skałami a maingano wchodził mu na jego teren.

Opublikowano

kurcze szkoda ze ten 1 gatunek to Maingano, bo by mozna bylo pokombinowac z innym melachromisem.. a dokladnie bardzo podobnym Johanni ewentualnie interruptus:(

Saulosi odpada, Msobo odpada to moze... Redy? chociaz one sa za duze na to akwa :(