Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już od jakiegoś czasu zastanawiam się nad oświetleniem i im więcej czytam tym mniej wiem hehe. Przyszły mi do głowy narazie takie kombinacje:

1. Sylvania Gro-lux + Aquastar

2. Narva Colour + Blue

3. Sylvania Gro-lux + Marine Glo.

Rybki to będą maingano i msobo. Ma ktoś może fotki tych połączeń? Ale nie chodzi mi o tą stronkę co jest pokazane na roślinnym, bo za bardzo nie idzie tego z tym porównać. A może proponujecie jeszcze jakiś inny zestaw?

Nie chcę, żeby w akwarium było zbyt jasno, ani niebiesko. Chodzi mi bardziej o delikatną niebieską poświatę + coś do tego.

EDIT: Proszę o przeniesienie do działy Oświetlenie, pomyliły mi się działy, już od czytania oczy bolą hehe

Opublikowano
Sylvania Gro-lux + Aquastar
z tych trzech ta kombinacja najlepsza pozostałe dwie wyjdą IMO zbyt niebieskie. Powtórze się :wink: ale ja bym dał jedną 10 000K a drugą 15 000K
Opublikowano

Przepisałam sobie Twoją regułkę, którą tam napisałeś i za bardzo nic z tego nie wiem hehe. Tak jak mówię im więcej czytam tym mniej wiem z tego :lol: 10000K to znaczy, że jaki kolor będzie miało światło? Bo wiem, że białe chłodne lub zimne ale co to znaczy? Hehe

Opublikowano

mówią że 10 000K to kolor światła czysto błękitnego nieba :roll: Jak dla mnie 10 000K to zimny biały a 15 000K to zimno-niebieski biały

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.