Jump to content

Recommended Posts

Posted

Chciałbym się dowiedzieć, czy filtracja wewnętrzna w postaci FanFilter Plus FAN-2 450L/h jest wystarczająca do standardowego akwarium 112l ?

Posted

w teorii tak ale w praktyce to są słąbe filtry tzn to co jest napisane na opakowaniu nijak się nie ma do efektu w akwa

Posted

nie zdazylem dodac ze uzywam tego filtra w moim akwa ogolnym (jest jedynym filtrem w moim akwa) - planuje niebawem zmienic na malawi. jak do tej pory woda krysztal, fakt trzeba go czyscic co jakies 2-3 tygodnie, ale to akurat nie jest problem.

pytanie jest czy tylko jeden filtr wewnetrzny pozwoli na utrzymanie wlasciwych parametrow wody ?

przyznam ze szkoda mi kasy na inwestowanie w kubelek ...

Posted

z pyszczakami raczej nie pozwoli no chyba ze wpuścisztak jednego pyszczaka to tak ale juz przy jakiejkolwiek grupie haremowej to nie, a dwa pyszcaki maja wiksze wymagania co d jakości wody jak i są brudasami

Posted
pytanie jest czy tylko jeden filtr wewnetrzny pozwoli na utrzymanie wlasciwych parametrow wody ?
tak, pod warunkiem że w 100l akwa bedziesz hodował 5 neonków i kiryska. ewentualnie przy podmianach co drugi dzień

Bez kubła nie ma malawi, woda w naszych akwariach jest zasadowa co utrudnia przemiane amoniaku w jony azotowe, roślin nie ma, pyszczaki brudzą prawie jak welonki. Ciężko jest uciągnąć 100 l na filtrze dedykowanym do 200l i mówie tutaj o kuble a nie o wew. i to jeszcze tak d***pnym jak FAN. FAn-1 nie był w stanie obsłużyć u mnie (mechanicznie) kotnika 25l z narybkiem :/

Posted

no dobra poprzegladalem w miedzy czasie.. decyzja padla na filtr fluval205

pytanie jest takie - jakich wymiarow jest ten filtr (wys/szer/dlug) - potrzebuje tych informacji, aby wiedziec czy wejdzie pod moja polke z akwarium. niestety w internecie natrafilem na rozne wymiary. najlepiej wiec spytac jakiegos posiadacza.

druga sprawa, gdzies czytalem ze przy kubelkach konieczna jest modyfikacja pokrywy z akwarium. moze mi ktos przyblizyc ten temat? jak w ogole wyglada kwestia montowania takiego filtra?

Posted

mam 305 wiec jego wymiary Ci niepotrzebne

montaz jest dziecinnie prosty wszystko w instrukcji i na obrazkach

modyfikacja zalezy od pokrywy

wromark pasuje na wcisk inne nie wiem