Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy to co z tą moja obsada, pomożecie :?: :?: chciałbym juz zamówić ryby a nie chciałbym czegos zawalic i puzniej załowac, wkoncu az tak duzego doświadczenia jak wy nie mam, w malawi sie bawie dopiero rok,to moja pierwsza zmiana/korekta obsady i wystroju baniaka,natchniona tym własnie forum i klubową galeria, efekty przed i po można zobaczy własnie tu: przed http://www.klub-malawi.pl/galeria.html i po zmianie http://www.klub-malawi.pl/galeria.html, pomużcie mi profesjonalnie dokończyć te poprawki i korekty,jak już sie zdecydowałem na nie to niech to ma rece i nogi

wszyskim pomocnym dziekuje za poświecony mi czas.

Jarek

Opublikowano

Ciężko jest coś konkretnego wytypować, właśnie to napisali Ci powyżej :wink:

Jeśli chodzi o Twoją obsadę. Mi się nie podoba, bo jest dużo żółtego. Nie dawałbym Caeruleusa.

Maingano - jak go miałem, zawsze był widoczny, rzadko w skałach, dużo kopał. Ale inni pisali, że u nich dużo siedzi w jaskiniach, więc ciężko określić.

Msobo - u mnie dużo siedzi schowany, zarówno samiec jak i samice. Ale jak jest u innych??

Do Twojego zbiornika dałbym Red Blue. A może Saulosi Coral?nie widziałem ich na żywo, ale ponoć samiczki są bardziej pomarańczowe...

Jest jeszcze jedna kwestia, która bardziej zależy od gustu. Przy żółtych samiczkach Msobo i pomarańczowych RB będzie się to wszystko trochę zlewać. Więc jeśli chcesz już mieć te dwa kolory - niebieski i żółty, to weź Caeruleusa.

Opublikowano

Przegładałem galerie i zachwyciła mnie jeszcze jedna rybka mianowicie: -Iodotropheus sprengerae "rdzawe"

czy sa jakies przeciwskazania na trzymanie ich z tymi gatunkami,ewentualnie z którego zrezygnowac i dlaczego? także jaką część akwa raczej zajmuja? coś ala M.red-red?

ps. czy one na żywo też sa takie ładne...ten kolor,masywna głowa itd? :)

-Labidochromis caeruleus

-Melanochromis cyaneorhabdos 'Maingano'

-Pseudotropheus msobo magunga

Jesli by nie było jakiś przeciwskazań to byłby raczej ostateczny skład mojego zbiornika... dream team :lol:

Opublikowano

Przez wzgląd na to, iż faktycznie ciężko teraz o Msobo, możesz wziąć zamiast niego Rdzawe. Poradzi on sobie z dietą Caeruleusów. No i podoba Ci się :wink: