Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko poszło zgodnie z planem. To co zakładałem na początku osiągnąłem. Nie mogę na razie powiedzieć nic o nowym systemie ... Nie jestem Makok ... :wink: Czasami tak bywa, że coś się zmienia ...

W moim poście, prawie wszystko co pisałem wypływa z moich doświadczeń i obserwacji. Jeżeli obiecałem że coś przetestuję i opiszę to tak robiłem. Proszę nie panikować że coś jest nie tak z pre-filtrem, wręcz przeciwnie ... :idea: Pozdrawiam wszystkich "Narurowiczów" :wink:

Opublikowano
Wszystko poszło zgodnie z planem. To co zakładałem na początku osiągnąłem. Nie mogę na razie powiedzieć nic o nowym systemie ... Nie jestem Makok ... :wink: Czasami tak bywa, że coś się zmienia ...

W moim poście, prawie wszystko co pisałem wypływa z moich doświadczeń i obserwacji. Jeżeli obiecałem że coś przetestuję i opiszę to tak robiłem. Proszę nie panikować że coś jest nie tak z pre-filtrem, wręcz przeciwnie ... :idea: Pozdrawiam wszystkich "Narurowiczów" :wink:

ale mnie właśnie interesuje Twój nowy pomysł. Wnioskuję, że nowy filtr wynika z doświadczeń w poprzedniego. Masz jakąś fotkę, albo szkic?

na sieci znalazłem taki oto wyrób: http://www.youtube.com/watch?v=mpYbzh7HhXA

prosty, mały (płaski) więc można ukryć pod pokrywą i b. łatwy w utrzymaniu.

Opublikowano

"Nie jestem Makok..."

no prawie się za tym stęskniłem :P

nie martw się ja też nie opiszę swojej nowej filtracji :lol:

ja też sprzedam 2-4 narurowych w gotowych układach, lub bez... wiszą nieużywane... razem z kompletem ~40-tu wkładów 50mikronów.... do mnie pisać na gadu... pw nie zaglądam tak często

moje nowy ryby okazały się takimi potworkami, a przy karmieniu żywymi stworzeniami tak brudzą, że mam filtr sedymentacyjny 45L w obudowie nad akwa :P

żaden sznurek nie był w stanie tego wytrzymać :P

Opublikowano

ano masz rację...

ja zawsze jestem otwarty na lepsze i bardziej dopasowane rozwiązania...

choć w malawi sznurki uważam wystarczają... szczególnie do mniejszych baniaków (imho <350L), zamiast potwornych wewnętrznych ltórych nauczyłem się nieznosić :P

Opublikowano
ja też nie opiszę swojej nowej filtracji :lol:

A to akurat szkoda... :cry: mógłbyś "dwa zadania" naskrobać i jakąś fotkę trzasnąć :wink:

Ty Karolu też byś się pochwalił, może wszyscy ewoluujemy...

Opublikowano

u mnie akurat nie ma o czym pisać...

zwykły sump tyle że nad akwa oraz nie ze szkła a z plastiku ;)

działa doskonale mechanicznie, a jak dojrzeje zadziała i biologicznie :P

tylko że po wywaleniu HQI okazało się że mam mnóstwo miejsca w pokywie :P

EDIT:

no i rano zasypuję go 12cm DSB.... to będzie najgenialniejsze z rozwiązań, szczególnie że tyle mi brakuje wkładu akurat do samej góry :P

Opublikowano
no i rano zasypuję go 12cm DSB.... to będzie najgenialniejsze z rozwiązań, szczególnie że tyle mi brakuje wkładu akurat do samej góry :P

a czy możesz zrobić fotke tego układu (lub szkic)?

Opublikowano

a czy możesz zrobić fotke tego układu (lub szkic)?

:idea: ... lepiej szkic, bo jak zobaczymy fotkę, to może być ... - właśnie jak będzie :wink: