mutra Opublikowano 19 Września 2008 Autor #31 Opublikowano 19 Września 2008 poczekajmy jeszcze kilka dni to może jeszcze urośnie Mam teraz sesje więc temat obsady zamykam i znikam z forum na jakieś 5 dni. Zdecydowałem żę wpuszczam do środka 3+1 red-red, w sklepmalawi kupuje 10 maingano(do redukcji) i będą sobie pływać. Nad resztą będe myślał jak się ryby w baniaku ułożą
mutra Opublikowano 30 Września 2008 Autor #32 Opublikowano 30 Września 2008 Odkopuje wątek, bo pod wpływem bieżącego topicu zacząłem się zastanawiać nad dobraniem do dwóch wymienionych gatunków trzeciego - rdzawego. Wiem że to mała ryba dlatego prosiłbym o opinie posiadaczy gatunku. Czy da sobie rade w takim zbiorniku. Ryb nie będzie dużo - docelowo max 15 sztuk. W opisach rdzawy jest określany jako zadziorny i potrafiący sobie radzić, pasowałby mi do zbiornika pod względem kolorystycznym :roll:
sision Opublikowano 30 Września 2008 #33 Opublikowano 30 Września 2008 Rdzawego kiedyś miałem, ale krotko, więc moja opinia nie jest wartościowa, ale spotykałem się z opiniami, również na naszym forum, że z Redami może mieć ciężkie życie.
Marcin0603 Opublikowano 30 Września 2008 #34 Opublikowano 30 Września 2008 Chętnie posłucham opini na temat trzymania rdzawych z redami, bo sam zastanawiam się nad wpuszczeniem rdzawych do redów do 250l, więc słucham:D
sision Opublikowano 30 Września 2008 #35 Opublikowano 30 Września 2008 Nie ma co słuchać, fakty są takie, że Redy są większe, masywniejsze, silniejsze i potrafią być zadziorne. I na pewno nie są rybami, które odpuszczają w czasie walk w zbiorniku. A Sprengerae... często jest na samym dole drabinki gatunkowej w zbiorniku i to na nim skupia się agresja innych ryb. Nie zawsze, ale często. U mnie też tak było, dlatego je oddałem.
mutra Opublikowano 1 Października 2008 Autor #36 Opublikowano 1 Października 2008 W sumie faktycznie dysproporcje są spore. Tyle dobrego że mój samiec Red-red to taki bonzo raczej - pływa po całym zbiorniku i gania inne ryby ale krzywdy jeszcze żadnej nie zrobił. Przemyśle to jeszcze, zawsze w zapasie mam 140 litrów do których mógłbym przenieść rdzawe. Czekam na dalsze opinie
mutra Opublikowano 19 Października 2008 Autor #37 Opublikowano 19 Października 2008 po wielu trudach stanęło tak: 1.red-red 2. maingano 3. M. aurora docelowo +/- 15 ryb. proszę, powiedzcie że to super połączenie, że jesteście zachwyceni itd. bo mam już dosyć przeglądania zdjęć z rybami ps. Prosiłbym modów o zmiane tytułu. ( z 300 na 375)
mars Opublikowano 19 Października 2008 #38 Opublikowano 19 Października 2008 Tytuł zmieniony obsadą jestem zachwycony bo jest to super połączenie
Rekomendowane odpowiedzi