Bonio61 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 #1 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 witam mam pytanie gdzie macie umieszczone grzałki buduje komin do akwa czy umieszczenie jej tam nie spowoduje złego rozprowadzenia ciepła po baniaku czekam na odp
KrzysiMisi Opublikowano 31 Sierpnia 2008 #2 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Już lepiej w komorze sumpa razem z pompą, przynajmniej tak mi się zdaje.
Bonio61 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor #3 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 nie robię sumpa tylko chcę ukryć cały sprzęt wloty i wyloty z filtrów itd
czester_ Opublikowano 1 Września 2008 #4 Opublikowano 1 Września 2008 Ja mam grzałke właśnie w takim kominie jak piszesz. Ustawiłem ją z przodu za wylotem wewnętrznego.
Bonio61 Opublikowano 1 Września 2008 Autor #5 Opublikowano 1 Września 2008 czester tak przy okazji jaką wysokość ma komin w twoim akwa czy wystaje nad lustro wody czy jest niżej
Neno Opublikowano 1 Września 2008 #6 Opublikowano 1 Września 2008 U mnie tez tam wlasnie jest grzalka schowana - filtr bedzie Ci pompowal nagrzana wode na pozostala czesc akwa takze swietnie sie to wymiesza. U mnie zdaje egzamin .
czester_ Opublikowano 1 Września 2008 #7 Opublikowano 1 Września 2008 czester tak przy okazji jaką wysokość ma komin w twoim akwa czy wystaje nad lustro wody czy jest niżej Jest równo z lustrem wody... I TO JEST MÓJ BŁĄD. Nie rób tego błędu. Zastosuj grzebień jak przy kominach lub porób szpary między kamieniami. Już tłumacze dlaczego; mianowicie woda nie ma gdzie płynąć. Leci na dół bo taki miałem zamysł jednak u góry robi się taka "martwa strefa". Przez to źle rozbija mi się tafla wody i nieraz widać film bakteryjny. Musze włączać napowietrzacz by go usówać.
Bonio61 Opublikowano 1 Września 2008 Autor #8 Opublikowano 1 Września 2008 dzięki za radę zrobiłem jakieś 5-8mm pod lustrem
Neno Opublikowano 2 Września 2008 #9 Opublikowano 2 Września 2008 U mnie wystaje lekko ponad lustro wody ale mam dośc mocny prąd z przeciwka ( blumodular i oba wyloty Unimaxa 700 ) i zdaje to egzamin . W innym akwa mam tak jak zrobiles - z tym ,ze nawet 20cm pod woda i tez daje rade z tym ,ze czesto rybki go sobie zwiedzaja - zreszta ten drugi tez ,z tym ,ze zadziej
Rekomendowane odpowiedzi