Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Coś można :wink: Ja osobiście wpuszczam Caeruleusy i dodatkowo będą prawdopodobnie Chisumulae, które nawiasem mówiąc też możesz wpuścić jako jeden osobny gatunek do takiego zbiornika. Od razu zaznaczam - te dwa gatunki wpuszczam razem do zbiornika 160l, ale w przyszłym roku zmieniam go na 240l i to jest kolejny sposób na dobranie obsady. Możesz teraz kupić młode ryby, które docelowo nie mogą być w takim zbiorniku, wiedząc, że zmienisz go na większy. Decyzja należy do Ciebie - jest to docelowy zbiornik, czy będziesz zmieniał na większy.

Opublikowano

Nie dawałbym nonmbuny na jednogatunkowe, chociażby ze wspomnianego powyżej powodu. Zdecydowanie lepiej wygląda mbuna jako jeden gatunek w zbiorniku.

Opublikowano

Chyba zdecyduje się na saulosi,czy mogłyby być jeszcze rdzawe jako drugi gatunek,nie jest to konieczność ale chętnie jeżeli można,zna ktoś zaufanego hodowce,sklep w kujawsko-pomorskim?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ja sie podepne pod temat, ostatnio myslalem nad zmiana obsady, czy oprocz rdzawych, yellow i saulosi mozna wpuscic cos innego jako jeden gatunek, ale z wieksza iloscia samcow, jakis harem 3+5 tak jak mam obecnie