Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie nie. spokojnie. przednia warstwa Cr-u nie pozwoli sie wygiac w prawo ani w lewo styropianowi. a jesli sie boisz o wypornosc to zaklej pianka kilka ciezkich kamieni na dole tla. ja tak zrobilem i jestem zadowolony :D:D (ale skoro bedziesz przyklejal silikonem to sie nie boj) :wink:

pozdrawiam...

Opublikowano

jednak nie wiem

czy styro przed naniesieniem pianki opalic troszke, bedzie bardziej porowaty i pianka bedzie lepiej trzymac :?:

Opublikowano

ja nie oplalalem. pianka montazowa trzyma sie idealnie kazdej powierzchni ( dla przykladu : sasiad z gory w poniedzialek chlapnal mi pianka na szybe bo okno zaprawial i teraz amen-za pierona nie zeskrobie) .

Opublikowano

Opalać nie musisz, jak napisał Sławek.


Co do tynkowania tyłu tła CRem - nie polecam jeśli chcesz przykleić - CR po przyklejeniu do szkła silikonem będzie odchodził płatami, i nic a nic to nie da = nie trzyma. Lepiej sam styro bespośrednio przykleić do szyby - zalety:

- dobrze trzyma

- nic nie odpada

- lepiej przylega (ryby Ci nie wpłyną za tło)

- nie rysuje tylnej szyby (jakbyś kiedyś przesiadł się na akwa bez tła)

Opublikowano

narazie zbieralem material

kilka dni temu przystapilem do wdrazania planow w zycie

i tu mam kilka pytan:

1 - co ile zraszac 1 warstwe(czym czesciej tym lepiej :?: )

tak zeby nie splywala cala zaprawa (naniesiona pedzlem wiec nie jest gruba

2 - ile optymalnie klasc warstw

3 - czy do 2 warstwy mozna podawac juz barwnik

4 - jak grube klasc kolejne warstwy

dzieki za odpowiedzi

pozdrawiam siwy1973

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.