nimbo Opublikowano 21 Września 2006 #1 Opublikowano 21 Września 2006 witam od jakiegos czasu mysle nad uzyciem w swojm akwarium 'soli malawi' firmy JBL ,pewien hodowca powiedzial mi ze bardzo sie oplaca uzywac tej soli poniewaz robi ona warunki dla ryb takie jak w jeziorze. moje pytanie brzlmi czy moze ktos z was mial juz w akwarium taka sol ,jezeli tak to czy moglby cos o niej napisac?
danielj Opublikowano 22 Września 2006 #2 Opublikowano 22 Września 2006 Ja tego nie używałem , ale coś mi się wydaje ,że coby przygotować odpowiednią wodę z dodatkiem takiej soli , to jako bazę trzeba by użuć wody z osmozy :?:
kisor Opublikowano 22 Września 2006 #3 Opublikowano 22 Września 2006 w opisach tej soli w sklepach internetowych jest właśnie napisane, że do wody z filtra RO daje się tego 2x więcej niż do zwykłej kranówki (przynajmniej tak zrozumiałem ). Tyle, że przecież woda z Tanganiki różni się trochę od tej z Malawi, a jest to produkt skierowany dla obu grup odbiorców. Dobrze byłoby gdzieś przeczytać, jakie wartości uzyskuje się tym preparatem...
Rekomendowane odpowiedzi