zachowanie
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez yaro · Opublikowano
Bardzo ważna informacja, może rzeczywiscie warto podyskutować o tym, jednak by to funkcjonowało potrzeba więcej rąk do moderowania, bo przy większej swobodzie, jeden mod się zajedzie. -
Przez hilux · Opublikowano
Nie znam się na fb ani insta, ale zjadłem zęby na forach - zaczynałem od pamietniki.bravo.pl gdzie byłem naczelnym trollem, potem na innych forach stopniowo dochodziłem do moderatora i w końcu admina. Moje 5 groszy: - Nie cały ruch z forów poszedł w soszjale, np. discord przejał bardzo wielu ludzi i ich wiedzy, którą się tam dzielą. - Moderacja na forum jest zbyt surowa. Wspomniany discord czy fb przyzwyczaiły ludzi do tego, że informacja jest tu i teraz, a nie że trzeba jej szukać. To, moim zdaniem, się przekłada też na offtop: jeśli ktoś dostał fajną, wyczerpujcą odpowiedź na pytanie o, powiedzmy, wystrój baniaka, to normalnym jest, że zapyta od razu o np. filtrację i oczekuje odpowiedzi przede wszystkim od tego samego użytkownika, a przede wszystkim w tym samym miejscu. Pierwsze wrażenie robi się tylko raz, jeśli w tym momencie wpada admin czy moderator i pisze na czerwono, że to zły temat, to owo pierwsze wrażenie pryska i jest pozamiatane. Serio - ludzie dziś się z takiego podejścia do moderowania zwyczajnie śmieją, np. w branży motoryzacyjnej. Forum jest zajebistą skarbnicą wiedzy, ale musi iść z czasem żeby nie zniknąć w odmętach internetów. Samo forum to z definicji miejsce do wymiany myśli, zawsze wolałem je żywe ale bałaganiarskie, gdzie moderatorzy mają ręce pełne roboty dzieląc tematy i rozdając klapsy, niż poukładane - ale ledwo żywe. -
Przez pozner · Opublikowano
Obawiam się, że jedna osoba to za mało. Zresztą temat już został wyjaśniony. Niepotrzebnie do tego wróciłem. -
Przez kwiq · Opublikowano
Trzy książki w twardej oprawie: Malawi Cichlids in natural habitat cz1 Malawi Cichlids in natural habitat cz3 Malawi Cichlids in natural habitat cz5 Piękne zdjęcia, opisy gatunków. Piękne atlasy dla pasjonatów Malawi. Książki w idealnym stanie i raczej ciężko dostępne w Polsce. Cena za całość 700zł.
-
Tematy
-
Grafiki

Rekomendowane odpowiedzi