Skocz do zawartości

Atman AT-203 + FZN-3 czy to wystarczy?

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czester Ten Ferplast BlueWave 07 ma jedenaście litrów objętości, odejmując miejsce na grzałkę i pompę niech zostanie nawet 8L., a pewnie będzie troche więcej. To nie wiem, który z najpopularniejszych kubłów ma taką pojemność na pewno nie te wszystkie JBL'e, Fluval'e czy Tetry. A i on nie kosztuje 140zł cena dotyczyła mniejszeo modelu. Ten z mediami kosztuje około 270 zł. Co ciekawe, żeby go wyczyścić nie trzeba całego wyciągać z akwarium.

Jeszcze nie widziałem, żeby ktoś się wypowiadał na temat tego Ferplast'a. Podobne konstrukcje ma Sera B 400 i Atman 883, ale też żadnych opinii nie widziałem. Ten Ferplast w stosunku cena jakość jest najciekwaszy, bo Atman ma tragiczne wykonanie, a Sera jest droga. Już go oglądałem w sklepie. Przestestuję zobaczę.

Opublikowano

bo Atman ma tragiczne wykonanie.

Skąd ten wniosek? miałeś sprzęt Atmana? bo ja mam w 3 zbiornikach, w jednym ponad4 lata i jakoś niczego takiego nie zauważyłem...

Opublikowano

Skąd ten wniosek? miałeś sprzęt Atmana? bo ja mam w 3 zbiornikach, w jednym ponad4 lata i jakoś niczego takiego nie zauważyłem...

Pompy Atman są ok. Tragicznie są wykonane panele w rodzaju tego ferplasta to jest seria AT-881, 882, 883. Plastiki rodem z najtandetniejszej chińszczyzny, jedna komora i nic więcej. Też je oglądałem. Ferpalst 07 kosztuje 270zł a AT-882 widziałem nawet za 180 zł, jednakże różnica w jakości jest tak samo duża jak w cenie. Pompy Atmana może i są dobre, ale te panele tragedia.

Sam uzywałem grzałek Atmana i było ok. Jedno daje się zauważyć, od kiedy Atman zaczął produkować w Chinach (bo to przecież Czeska firma) jakość spadła znacząco.