anatom Opublikowano 1 Sierpnia 2008 #1 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Witam serdecznie. Chcialbym sie poradzic w sprawie zaplanowania obsady poczatkowej ktora bedzie wstepem do obsady docelowej. Otoz planuje zrobic 2 gatunki w akwa saulosi oraz rdzawe oba po 1+3. Moja zagwozdka dotyczy ile kupic mlodych pyszczakow z tych gatunkow zeby docelowo zrobic taka obsade? jak radzicie. pozdrawiajm pawel
slawek gorol Opublikowano 1 Sierpnia 2008 #2 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 tu sie nie da powiedziec ile kupic....ja bym kupil po 6 sztuk na poczatek..pozniej redukcja..albo zamiana samiec/samica...
anatom Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Autor #3 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 no chodzi mi oczywiscie o przejsciowa ilosc az do momentu kiedy bedzie mozna rozpoznac plec rybek pozniej redukcja do ustalonej obsady po 1+3
czester_ Opublikowano 2 Sierpnia 2008 #4 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 A w jakim akwarium? Ja bym kupił tak po 8szt
eremita Opublikowano 2 Sierpnia 2008 #5 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 jesli jesteś szczęściarz to kup po 4 a jesli masz mega pecha to nawet jak kupisz 20 to trafisz na 20 samcow też mysle jak kolega czester_ ze 8 wystarczy
anatom Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor #6 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 czester akwarium mam: 144 litry 80x40x45 akwa od 4 dni spokojnie sobie dojrzewa. zaplanowalem sobie obsade docelowa 1+3 saulosi oraz 1+3 rdzawych. narazie caly czas czekam na jeszcze jednego piaskowca http://www.dami.pl/~lukaszewicz/mal.jpg http://www.dami.pl/~lukaszewicz/mall.JPG jezeli tak bardzo bedziecie przeciw tej obsadzie to moze sam rdzawe tylko w jakiej ilosci?
czester_ Opublikowano 7 Sierpnia 2008 #7 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Same rdzawe albo same saulosi a za rok zmiana akwarium na 120cm;)
anatom Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor #8 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 jezeli jedne z nich to w jakiej obsadzie?? a moze sa jeszcze jakies inne z takich mniejszych pyszczakow? pozdrawiam paweł
slawek gorol Opublikowano 8 Sierpnia 2008 #10 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 10 ryb na obsade 1+3 ? przeciez nawet kupujac 6 sztuk po polowie to jest 3+3.. zrobi sie 2-3 samce...jest dobrze...zrobi sie 5 samic tez dobrze... nie sadze zeby byla koniecznosc kupowania wiecej niz 6-7 ryb
Rekomendowane odpowiedzi