kamyki w Poznaniu
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez radek84 · Opublikowano
Kolega trochę jak ksiądz udzielający nauk małżeńskich 😉 -
Przez hilux · Opublikowano
Na tym forum nikt się nigdy nie śmiał z kogoś, kto nie miał akwarium i przyszedł po poradę - jest dokładnie odwrotnie, nowy szukający rad od razu zyskuje szacunek, bo dowodzi że zależy mu/jej na dobru ryb - a to jest na tym forum najważniejsze. Trzymamy kciuki za Twoje akwarium, podziel się relacją jak już je założysz. Ale z radami poczekaj aż będą sprawdzone - najlepiej kilka lat. -
Przez RejRaj.2 · Opublikowano
@hilux dobrze. Przepraszam. Czasem trochę mnie ponosi. Chciałem tylko podzielić się wiedzą i sam też się czegoś nauczyć. Malawi to dla mnie coś nowego. Właśnie zakładam swój zbiornik i bardzo chciałem tu dołączyć. I wiedziałem, że każdy będzie się ze mnie śmiać gdy powiem, że jeszcze nie mam akwarium malawi. Ale właśnie je zakładam i będę miał tą obsadę. Jeszcze raz przepraszam. Będę publikował dalej gdy już będę miał akwarium -
Zbastuj kolego, ocierasz się o bana. -
Ooooo. Ale ładne. Serio masz mega ładne akwarium👍👍👍 Otoczaki pięknie się komponują w połączeniu z tymi rybami. Sam jeszcze nie mam akwarium malawi Ale właśnie je zakładam i będzie tego samego rozmiaru. -
Tak się składa, że nie interesuje mnie kariera na tym forum. Dołączyłem tylko i wyłącznie po to żeby uczyć się lub ewentualnie innych. Jestem już kilkuletnim akwarystą I to prawda- nie mam jeszcze malawi. Ale dzięki między innymi waszemu forum nauczyłem się bardzo wiele i oczarowała mnie magia malawi. Mam już plan pełniej obsady do mojego akwarium malawi. Pierwsze akwarium dostałem gdy miałem 5 lat i mam je do dziś. Obecnie mam w domu 2 zbiorniki i zakładam trzecie czyli moje malawi. -
Chłopie, nie masz nawet ryb w akwarium a się wymądrzasz? Ręce opadają. Napij się wody, połóż w cieniu i przemyśl swoją karierę na tym forum, bo póki co idzie w złym kierunku. -
Przez RejRaj · Opublikowano
@poznerw poście napisałem, że mam już akwarium dlatego, że no akwarium skały już mam i filtr z grzałką I mam już przemyślaną całą obsadę. Mogłem już napisać, że mam to akwarium. Co do giętkozębów nie mam stu procent pewności jaki to gatunek ale jestem prawie pewien, że to synodontis njassae. Dostanę je od znajomego, który ma akwarium Tanganika I mówi, że te giętkozęby nie pasują mu do biotopu. A skoro tak to najprawdopodobniej są to synodontis njassae. Nawet jeśli to ten drugi z jeziora Tanganika to on też może żyć z pyszczakami. -
Przez pozner · Opublikowano
To zakładasz akwarium, czy już masz? W pierwszym poście napisałeś, że już masz, więc jak to jest? Druga sprawa, czy masz te autentyczne malawijskie Synodontisy, czy te z Tanganiki? Te malawijskie dostępne są tylko z odłowu z jeziora. Te z Tanganiki są rybami hodowlanymi. W związku z tym różnice mogą dotyczyć też zachowań. W kwestii malawijskich Giętkozębów (Synodontis njassae) nie wypowiem się, bo ich nie chowałem, więc nie wiem, jak przy nich jest z przeżywalnością młodych. Tu @tom77mógłby coś napisać. Miałem za to te z Tanganiki, petricole i polli. W ich przypadku nie było problemu z przeżywalnością narybku. Wszystko zależy oczywiście od stopnia zagruzowania. Ale jeśli ktoś chce odławiać samicę, to już jego sprawa. I tak po pewnym czasie pewnie mu się to znudzi😉 -
Przez RejRaj · Opublikowano
Poza tym jestem nowy. @hiluxracja źle dodałem mój post bo nie do tego tematu. Też przepraszam. Racja powinienem zacząć od tego. Tylko, że ja dopiero zakładam moje akwarium wiec nie mógłbym być na sto procent pewnym jak będzie wyglądać itp. Zresztą pewnie większość nowych też popełnia takie błędy. Na pewno gdy wy- starsi dołączyliście dawno temu to też popełnialiście pomyłki. POZDRAWIAM
-
-
Tematy
-
Grafiki

Rekomendowane odpowiedzi