Fazii Opublikowano 24 Lipca 2008 #1 Opublikowano 24 Lipca 2008 Witam. Jestem właśnie w trakcie planowania akwarium dla pysiaków ale mam wielki dylemat co do tła. Znalazłem tło firmy AQUAEL http://allegro.pl/item390553080_aquael_tlo_ps_100cm_czarne_sklep.html Co o tym myślicie? Niestety w mojej okolicy żaden sklep nie ma tego na stanie i nie wiem jak się prezentuje na żywo. A i jeszcze jedno mam filtr AQUAEL UNIMAX 250 czy da sie zamontować go razem z tym tłem ??
fish1990 Opublikowano 24 Lipca 2008 #2 Opublikowano 24 Lipca 2008 da sie, chociaz moim zdaniem filtr nie najlepszy.... pzdr
greghor Opublikowano 24 Lipca 2008 #3 Opublikowano 24 Lipca 2008 Widze, że preferujesz produkty najtańsze w ofercie. Odnośnie tła z różnych względów postąpiłem podobnie - w swoim akwarium mam takie tło o które pytasz (jedyna różnica, że jest dłuższe). Możesz ocenic w galerii czy Ci takie tło odpowiada. Na pewno nie uda Ci się nim zasłonic jakiegokolwiek sprzętu. Co do filtra to warto jednak zainwestowac w coś lepszej jakości...
krzysow Opublikowano 29 Lipca 2008 #4 Opublikowano 29 Lipca 2008 Jaka cena taka jakość często się to niestety sprawdza. Moim zdaniem to tło lepsze niż pomalowanie szyby albo fototapeta. Trochę razi że jest błyszczące. Do wystroju na pewno nie będą pasowały jasne kamienie i piasek. Co do filtra. Unimaxy dosyć szybko się zatykają więc trzeba je często czyścić bo tracą moc. Nie bardzo rozumiem co znaczy "zamontować go razem z tym tłem"? Tło jest dosyć płaskie więc zasłonić filtra się nim nie da ... poza tym nie widzę problemu pozdr.
Fazii Opublikowano 29 Lipca 2008 Autor #5 Opublikowano 29 Lipca 2008 zdecydowałem że sam zrobie tło (styropian + ceresit CR 65) a co do filtra to jak zakładałem akwarium jakis rok temu polecił mi go mój znajomy i go kupiłem i zgadzam się ze trzeba go częściej czyścic ale niestety nie będe go zmieniał.
olewka Opublikowano 30 Lipca 2008 #6 Opublikowano 30 Lipca 2008 wiesz kolego ja sam miałem taki problem z tłem i zdecydowałem że zrobie z CR 65 i powiem ci że każde takie jest nie powtarzalne no i wiele radochy ma człowiek jak je robi. Moje jest juz od niedzieli gotowe i teraz sobie schnie, więc ja polecam zrobić sobie samemu
slawek gorol Opublikowano 31 Lipca 2008 #7 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zrobilem podobnie.... popelnilem kilka bledow w budowie,ktore dopiero wyszly przy wkladaniu go do akwa i po zalaniu woda. na szczescie teraz wiem czego spodziewac sie przy kolejnej (kiedys tam) budowie tla. a co do unimaxa - jak wyzej.
Rekomendowane odpowiedzi