emilek7 Opublikowano 22 Lipca 2008 #1 Opublikowano 22 Lipca 2008 znacie jakieś rodzaje red redów?? albo jakieś odmiany barwne bo nabyłem red redy w paski samiec jest biały z takimi ciemnymi kilkoma pasami i na płetwach ma czarny kolor na końcówkach tak samo u samic.opiszcie wszystkie rodzaje jakie znacie i dołanczajcie fotki jak możecie
danielj Opublikowano 22 Lipca 2008 #2 Opublikowano 22 Lipca 2008 Troszkę nie bardzo rozumiem Nie ma takiej ryby jak red red. Jest Maylandia estherae Red red. To jedna z odmian barwnych tego gatunku. Jedyne co może pasować do Twojego opisu to odmiana BB morph , ale rodzice wtedy musieliby być OB morph. Lub najprostsze rozwiązanie , masz jakieś bastardy.
emilek7 Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor #3 Opublikowano 22 Lipca 2008 nie niema kupiłem to rybkę w zoolusie jako red reda i zauważyłem w domu ze takie dziwne som one ;/
sision Opublikowano 22 Lipca 2008 #4 Opublikowano 22 Lipca 2008 To świadczy o tym źródle, w którym je kupiłeś nic nie słyszałem o "nowych odmianach" Estherae
emilek7 Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor #5 Opublikowano 22 Lipca 2008 wiecie co jeden robi sie taki leko niebieskawy ma 7 cm a te 5 majom pomarańczom kolorek a co bys ci mi radzili dodac do red redów do 180l akwa ;/
yaro Opublikowano 22 Lipca 2008 #6 Opublikowano 22 Lipca 2008 świderki P.S. to nie akwarium dla redów.
Nowik892 Opublikowano 22 Lipca 2008 #7 Opublikowano 22 Lipca 2008 Troche komiczna/brutalna odpowiedz yara, ale w 100% prawdziwa. Zobaczysz jak osiagna kilkanascie centymetrow, ze beda mialy niezla ciasnote w takim akwa. a ile masz sztuk tych redow w akwa aktualnie??
emilek7 Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor #8 Opublikowano 22 Lipca 2008 mam tylko 3 1 samiec i 2 samiczki
kisor Opublikowano 23 Lipca 2008 #9 Opublikowano 23 Lipca 2008 majom pomarańczom kolorek a co bys ci mi radzili dodac do ... matko... chłopie! Szanuj innych i nie zmuszaj do czytania takiego bełkotu! Jak wiesz że masz dysleksje, dysgrafie, dysortografie i jeszcze inne dys - albo jesteś zwyczajnie leniwym ortograficznym ignorantem, to sprawdzaj sobie w wordzie albo pisz w wordzie, poprawiaj błędy i dopiero wklejaj na forum! Takie posty będą usuwane, jako pisane nie po polsku. Odmian redredów nie ma - redred jest odmianą.
Leon20000 Opublikowano 23 Lipca 2008 #10 Opublikowano 23 Lipca 2008 To ile litrów dla red redów jest dobre według was ? 1000l bo wy takie macie ? Jesteście śmieszni.
Rekomendowane odpowiedzi