Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc wszystkim,

Czy ktoś może mi powiedzieć czy ta środkowa rybka na zdjeciu to Saulosi Coral czy standard?

Te dwie pozostałe to tez Saulosi tylko o innym jasniejszym zabarwieniu.

Pytam, bo zamówilem u pewnego dostawcy Ps. Saulosi standardowe a dostałem, wydaje mi się, Corale.

Czy ktoś może rozwiać mi wątpliwości?

http://power.user.w.interia.pl/przyklad1.PNG

Pozrdawiam,

Rafaello

post-8281-14695711619494_thumb.jpg

Opublikowano

Mam jednogatunkowe 112 l z Pseudotropheus Saulosi "Coral" i z tego co widzę na zdjęciu, najprawdopodobniej rybka w środku to właśnie wspomniana odmiana.

Samice i młode są łososiowe...

Opublikowano

po wybarwieniu widze, ze rybki masz od paru tygodni. Ja napewno mam s. standardowe ( hodowca , ktorego znam nigdy u siebie nie mial odmiany coral), a pare samic ma wlasnie taka barwe. Ten po prawej to wiadomo samiec, ten po lewej... no coz musisz poczekac. A duzo masz takich o intensywniejszej barwie???

Opublikowano

Te dwie po boku mam już pare miesięcy.

Dokupilem niedawno 4 Saulosi bo mi pare na poczatku padło. Wszystkie nowe maja taki odcien.

I własnie troche mnie to denerwuje bo nie pasuja do pozostałych :?

Opublikowano

ja tylko dodam dwie rzeczy.

1. Do identyfikacji itp służy galeria i następnym razem podobny temat zniknie.

2. U samic saulosi również występują atrapy, paski, zabarwienia czy również niebieskawy kolor.

Również niewykluczone że masz i corale i standardy ale po zdjęciu nie podejmuje się osądzania. Widziałem i te i te młode ale albo mam zły monitor albo dużej różnicy nie widze;)

Opublikowano

właśnie chciałem powiedzieć z eodzwierciedlanie kolorów i przez aparaty jak i monitory mają różną intensywność.