Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

daniel jestes pewnien ? ja nie ryzykowalbym zycia pupili za 3 zlote - roznica miedzy silikonami . kiedys cos czytalem ze kontak t z zywnoscia to nie do konca jest rowny kontaktowi z woda... to wlasnie cos jak w przypadku CR-65.

Opublikowano

Na opakowaniu pisze że silikon ten ma certyfikat i może służyć do uszczelniania lad chłodniczych, kontenerów szkieł wystawowych, masarni itp a więc do rzeczy które stykają się zarówno z wodą jak i z żywnością. Wydaje mi się że to wystarczający argument. No ale specem od silikonów to ja nie jestem, więc wolę zapytać póki nie jest za późno.

A kupiłem go bo w Leroy Merlin nie było akwarystycznego. Choć podjadę może jutro do castoramy, jeśli tam będzie to kupię i problem rozwiąże się sam :P

Opublikowano

wydaje mi sie ze slawekosw ma racje poza tym ty chcesz chyba na ten sylikon łączyć tło więc będą to duże obciążenia i dlatego nie jestem pewien czy taki sylikon o którym ty mówisz będzie spełniał wymagania. Jeśli chodzi o mnie to bym nie szczędził paru złotych. :)

Opublikowano

Jak pisałem we wcześniejszym poście, kupno tego silikonu nie wynikało z mojego skąpstwa tylko z tego że akwarystycznego akurat nie było.