Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie płucze piasek do mojego malawi i powiedzcie mi czy ta woda musi byc krystaliczna czy filtr poradzi sobie z nie idealnie czystym piaskiem? Bo płucze płucze i końca nie ma

Opublikowano

Jak ja płukałem do akwa 150cm, to też się nie mogłem wyprostować. Leżałem na twardej podłodze na plecach - pomogło :wink:

Jestem zdania, jak sabotage - mieszaj dalej. Chociaż fakt - ciężko będzie wypłukać na stan idealny.

Opublikowano

Płukałam płukałam do stanu idealnego nie doszłam. Powiem tak przy mieszaniu dalej była mętna woda. ak tylko zalałam i nic nie mieszałam było ok. Mam nadzieję, że filtr usunie to zmętnienie, bo napewno nie będzie krystalicznie czysta po zalaniu. Wczoraj wypłukałam połowę dziś ciąg dalszy, ale jakoś mi się do tego nie spieszy hehe chyba po południu się za to wezmę;P A powiedzcie mi taką rzecz trochę z innej beczki. Mój starszy kotek bardzo lubi wyskakiwać na akwarium, na poprzednie nie miałam obaw bo było malutkie, a to ma 200 l i czy ono się nie zsunie czy coś po takim skoku?Bo od ziemi jest trochę ponad metr

Opublikowano

zsunąć sie nie zsunie, ale lepiej żeby nie skakał. Zdejmij mu pokrywę to sie oduczy (a może przy okazji nauczy się pływać)

wyposażenie akwarium (z opisu innej aukcji tego samego użytkownika)

ŁOWIDEŁKO, CHWYTAK GLONÓW
:mrgreen:

BTW jak ktoś sprzedaje akwarium za 20 000, to mógłby sie bardziej postarać przy opisie

Opublikowano

Zdjęcie pokrywy nic nie pomoże. Wczoraj akwarium mi przyszło postawiłam na szafce bez pokrywy i kotek sobie w nim odpoczywał heh a potem miałam robotę wyciąganie jego kudłów...Kurcze mały kociak spokojny wogóle się nie interesuje, a starszy wiecznie coś wrr. Na poprzednim zawsze leżał i obserwował ale teraz się troszkę boję

Opublikowano

jak nalejesz wody to juz sobie spokojnie nie wskoczy :), wlej nawet tak tylko na kilka centymetrów i szybko się oduczy :).

Po drugie - a raczej pierwsze - piasek czasem nie masz z kawałkami gliny?

Jeżeli tak jest to ta glina bez końca będzie Ci tak brudzić tą wodę, więc jedyny sposób to przesianie piasku przez sito.

Opublikowano

W piasku gliny nie miałam to jest budowlany z castoramy już jest w akwarium napewno jak zaleję to będzie trochę mętna woda ale mam nadzieję że filtr sobie poradzi z tym. Co do kota to woda nic ni da bo nie raz zamoczyła łapę w akwarium i dalej było to samo heh

Opublikowano
jak zaleję to będzie trochę mętna woda

!!!!!

.. a za tydzien post "Metna woda, pomocy" :)

Moim zdaniem blad, zasyfisz sobie filtry resztkami piachu (tej mega drobnicy, ktora jak sama piszesz unosi sie w wodzie) zapchasz wirniki itp itd, filtr sie zepsuje(moze nawet wybuchnie) pusci wode(mnostwo wody na podlodze), zalejesz cala chate(jak mieszkasz w bloku to sasiadow ,ktorzy Cie znienawidza), rodzine wywrze presje aby zlikwidowac akwarium, ktore kosztowalo ich XXX tysiecy PLNow(usuwanie zniszczen). Ty bedziesz bez zbiornika nieszczesliwa do konca zycia a kot nie bedzie mial do czego wskakiwac .. Po co Ci to?!!!

Kolega, kolegi tak mial ! Serio !

Lepiej dwa dni sie pomeczyc, niz potem przez nastepne dwa tygodnie gapic sie w mleczna wode :idea::D