mac Opublikowano 14 Lipca 2008 #1 Opublikowano 14 Lipca 2008 Mam pytanie, mianowicie dwa tygodnie temu zalozylem nowe lampy ( typowy standard: tyl-marine, przod-power glo ) Tylko ze od tego momentu w akwarium nastapil nagly wzrost dziwnych glonow, wapienie, rosliny, grzalka , szyby pokrywaja sie jakims brazawym glonem. Okrzemki juz przerabialem. Te glony sa typowo brazowe, rozrastaja sie w miare szybko, ale nie jest to znowu atak, w rodzaju tych co przez dwa dni przykryja cale akwa. Po pierwsze, czy to mozliwe zeby powodowala to power glo i po drugie co to moze byc za swinstwo. dodam testy wszystkie prawie w normie, no3 jedynie cos w ok 40.
labeo1 Opublikowano 14 Lipca 2008 #2 Opublikowano 14 Lipca 2008 Jeśli są w formie 'pędzelków' to szatransje
mac Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor #3 Opublikowano 14 Lipca 2008 raczej przypomina to bardzo delikatny drobny meszek, tyle ze brazowawo-brunatny
smithpl Opublikowano 14 Lipca 2008 #5 Opublikowano 14 Lipca 2008 rozrosna sie do pewnych rozmiarow i stana, mialem to samo - zalozylem Powerglo i zaczely rosnac brunatne glony - ale sa calkiem OK i ladnie to wyglada ( masz o tym watki ) Widac urok power-glo , lubia ja te glony :-) Pozdr Marcin
mac Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor #6 Opublikowano 14 Lipca 2008 mnie sie nie podoba, szczegolnie ze wchodzi na anubiasy....da sie to jakos zwalczyc????
smithpl Opublikowano 14 Lipca 2008 #7 Opublikowano 14 Lipca 2008 Tak, wywal power-glo ja mam teraz tak zarośnięte: http://picasaweb.google.pl/smithpl2000/ ... 4231710882 http://picasaweb.google.pl/smithpl2000/ ... 3158135682 ale wszystkie glony będą ci wchodzić na anubiasy, jak nie bordowe to zielone
sabotage Opublikowano 14 Lipca 2008 #8 Opublikowano 14 Lipca 2008 ale wszystkie glony będą ci wchodzić na anubiasy, jak nie bordowe to zielone amen Taki juz urok tego typu zbiorniczka, zielone, brazowe, brunatne zawsze beda porastac zbiornik i materie ,ktora w nim jest - takze rosliny.
Rekomendowane odpowiedzi