Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Membe deep i johani nie będą się za bardzo samce zlewały? Poza tym jeszcze jedna uwaga - acei rośnie duże i lubi pływać w toni, a ten zbiornik ma mieć z tego co wyczytałem 40 cm wysokości, więc czy nie będzie to zbyt mało? Z podanych gatunków wybrałbym:

Melanochromis johanni

Pseudotropheus elegantus ornatus

Pseudotropheus socolofi

Ewentualnie zamiast m.johani dwa mniejsze gatunki - wspomniane membe deep i Melanochromis dialeptos. W albumie są zdjecia tych ostatnich autorstwa harisimiego.

Opublikowano

Myślałem ze to jakieś 150 cm, przy 170 cm nawet ja powiem że na upartego może być 4 gatunki, tylko mi podobaja się bardzo Acei wiec od nich bym zaczynał komponowanie obsady.

Powodzenia w planach i ich realizacji.

Opublikowano

raczej tak, acei jest dużą rybą i lubi duzo pływać, dlatego potrzebuje dużo wolnego miejsca do pływania ale pływa od lewa do prawa a nie góra dół, więc 40 cm wystarczy, choć druga sprawa nie wiem jak wygladać będzie ona w takim akwarium sam mam 60 cm wysokości

Opublikowano
acei rośnie duże i lubi pływać w toni, a ten zbiornik ma mieć z tego co wyczytałem 40 cm wysokości

No dlatego 170cm dlugoci jest ok, przeciez nie beda robic piruetów :P

40cm to wystarczajaco na te ryby..

Opublikowano

Więc kolego Jarosławie wprowadziłeś nas w błąd bo wysokość podaje się jako ostatni wymiar, prawidłowo więc jest tak: 170/ 40/50 :wink: