Jarosław Woźniak Opublikowano 25 Czerwca 2008 #1 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Witam wszystkich!!!!! Ludzie podajcie proszę kilka przykładów obsady do 320.Niebawem odbieram nowy zbiornik i nie jestem zdecydowany.Wy macie większe doświadczenie w tej materii. Pozdrawiam!!!!!
yaro Opublikowano 25 Czerwca 2008 #2 Opublikowano 25 Czerwca 2008 A na czym chcesz się oprzeć ? wybory masz że cho cho. Zaproponował bym Ci 3 gatunki choć pewnie są tacy co powiedzą ze 4 spokojnie wejdą. Daj nam jakiś początek co Ci się podoba, a wtedy pogadamy
M_sobo Opublikowano 25 Czerwca 2008 #3 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Witam, trochę na łatwiznę idziesz kolego, może najpierw poczytaj, poszukaj gatunków jakie ewentualnie Ci się podobają, chociaż 1 gatunek podstawowy by się przydał bo kombinacji obsady jest wiele, a nie chciał byś chyba, by każdy z nas podał swoje typy, więc najpierw więcej podaj informacji, a potem możemy coś ustalić. I tak jak Yaro pisze 3 gatunki.
sabotage Opublikowano 25 Czerwca 2008 #4 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Podaj wymiary akwa. Co do obsady np: -M. Greshakei, Psedotropheus Acei, Pseudotropheus Msobo Magunga -Greshakei Saulosi Labidochromis permutt. -P.Socolofi/Aurora,labidochromis mbamba,msobo Obsady podane przy litrazu +/- 300 litrow w innych watkach Kombinacji jest duzo ostatnio wymyslili "fajna", oparta na Policie i Chilumbie.. Ja np poszedl bym Afra+yellow.. Ktos inny co innego duzo pysi a w 300litrach tez sporo gatunkow moze plywac.. Sugeruje galerie i szukamy..
Jarosław Woźniak Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor #5 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Śliczne dzięki kolego sabotage Wymiary akwa -170x50x40 Pozdrawiam
Jarosław Woźniak Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor #6 Opublikowano 25 Czerwca 2008 co do kolegów yaro i m_sobo to podobają mnie się np..... Pseudotropheus saulosi Coral Melanochromis johanni Pseudotropheus acei Pseudotropheus crabrio Pseudotropheus elegantus ornatus Pseudotropheus socolofi Cynotilapia afra red top likoma Pozdrawiam!!!!!
M_sobo Opublikowano 25 Czerwca 2008 #7 Opublikowano 25 Czerwca 2008 No teraz o wiele lepiej Dla mnie całkiem ciekawe zestawienie z tych ryb, które podałeś jest takie: - Acei - johannii - socolofi i na 3 gatunkach bym poprzestał, choć akwarium ma fajne wymiary i 4 gatunek nie stanowił by kłopotu.
sabotage Opublikowano 25 Czerwca 2008 #8 Opublikowano 25 Czerwca 2008 co do kolegów yaro i m_sobo to podobają mnie się np..... Ps. Saulosi Coral Melanochromis johanni Pseudotropheus acei Pseudotropheus crabrio Pseudotropheus elegantus ornatus Pseudotropheus socolofi Cynotilapia afra red top likoma Pozdrawiam!!!!! -Melanochromis johanni (Auratus albo Chipokae to nie jest wiec smialo) -Pseudotropheus acei ( mnie sie nie podoba, ale przy tej dlugosci rowniez, smialo ) -Pseudotropheus socolofi (jaknajbardziej) -Ps. Saulosi (moze byc) IMO 4 gatunki spokojniutko wejda do tego akwa... Agresywny Orantus moze Ci klepac Ps.S imo sa do siebie podobne wiec tez mozna je sobie odpuscic. Crabro, piekna - szalenie agresywna ryba, mozna by sie pokusic, ale z zupelnie inna obsada. Afra, to jedna z moich ulubionych ryb, tyle , ze mieskolubna, wiec i tu trza by bylo dopasowac inna obsade..
M_sobo Opublikowano 25 Czerwca 2008 #9 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgadza się Jako 4 może membe deep? Akurat mam 9 sztuk na zbyciu:)
sabotage Opublikowano 25 Czerwca 2008 #10 Opublikowano 25 Czerwca 2008 membe deep zamiast saulosi i jest super, obsada gotowa:D
Rekomendowane odpowiedzi