Sprzedam używany sump
-
Przez panicz92 · Opublikowano
Chyba faktycznie odpuszczę i kupie po prostu dedykowaną szafkę pod akwarium, opti set i będę spokojniej spał -
Przez crav · Opublikowano
Mam do sprzedania używany sump 150x60x50 ponieważ wymieniłem na nowy ten jest do sprzedania. Oddam go za 200 zl -
Przez Vrzechu · Opublikowano
Na tej szafce to trochę bałbym się postawić takie akwarium. Po pierwsze pasowałoby chociaż w środkowej sekcji wstawić płytę meblową 18mm jako "plecy" a po drugie jeszcze sprawdzić jak ma rozwiązaną kwestię nóżek. Na zdjęciu wygląda tak jakby opierała się tylko bocznymi ścianami. Dodatkowo ten blat wygląda mi podejrzanie... Coś jak te stoliki z IKEA, które mają zamiast płyty meblowej blaty wykonane z papierowego plastra miodu na który jest naklejona cienka warstwa wykończeniowa. -
Przez Bartek_De · Opublikowano
Przeniosłem do właściwego działu. -
Przez panicz92 · Opublikowano
Cześć Planuje zakup akwarium 200-240 litrów i chciałbym go postawić na obecnej szafce widocznej na zdj. którą mam w pokoju, może ktoś już stawiał na podobnej i podzieli się opinią czy wytrzyma nacisk tych 250-300kg, mam szafkę opti set przy 125 litrowym akwarium i powiem szczerze, że wygląda licho w porównaniu do szafki którą obecnie mam w pokoju. Niepokoją mnie przede wszystkim plecki bo są z jakiejś cienkiej płyty, jak myślicie, czy da radę? -
Przez Andrzej Głuszyca · Opublikowano
Samo pytanie jest bardzo ogólnikowe. Zakładam , że to biotop Malawi i tam nie potrzeba silnego oświetlenia a nie napisałeś jakie masz oświetlenie. Nie piszesz jak długo świecisz. Nie napisałeś nic o parametrach wody. Napisałeś tylko , że akwa jest 6m od szyby czyli rozumiem , że światło słoneczne nie pada bezpośrednio na szybę. Możesz mechanicznie czyścić np. kartą bankomatową. Są oczywiście czyściki lepsze i gorsze ale musisz uważać aby nie porysować szyby. -
Przez radek0512 · Opublikowano
Witam. Moje akwarium 240l stoi naprzeciw okna w odleglosci ok 6m od niego. Poradźcie jak pozbyć się nadmiernej ilosci glonow na szybach. -
Przez Bojar · Opublikowano
Pomarańczowe to "prawie" na pewno Metriaclima Estherae -
Przez pozner · Opublikowano
Nie musi to być mbuna. Równie dobrze może to być jakaś Aulonocara. Za małe toto, żeby określić. -
Przez Bartek_De · Opublikowano
Nie sądzę aby ktokolwiek był w stanie poprawnie to zidentyfikować. Tak wygląda narybek prawie każdego gatunku mbuna. Wyjątkiem są małe yellow-ki, które od wyklucia są całe żółte. Musisz jeszcze chwilę poczekać aż ryba podrośnie i zacznie wykazywać charakterystyczne cechy swojego gatunku. To na 100%. Poprawna nazwa to Metriaclima estherae
-
-
Tematy
-
Grafiki
-
Videos

Rekomendowane odpowiedzi