melok11 Opublikowano 29 Lipca 2025 #1 Opublikowano 29 Lipca 2025 .Zbiornik 200x70x55 z sumpem 240 litrów. Komin będzie na środku i tu popełniłem błąd. W spawałem poprzeczkę górną na środku,która będzie kolidować z spustem z komina . Muszę usunąć środkową poprzeczkę i mam wątpliwości. Czy cztery pozostałe utrzymają konstrukcję. Poprzeczki będzie brakowało na długości 90 cm. Za sugestie dziękuję.
yaro Opublikowano 30 Lipca 2025 #2 Opublikowano 30 Lipca 2025 Jeżeli stelaż będzie idealnie wypoziomowany to wytrzyma. Budowa jednak tego stelaża jest obwarowana ryzykiem, że może się złożyć przy niespodziewanych siłach oddziaływujących w każdym innym kierunku niż pionowo w kierunku ziemi.
melok11 Opublikowano 30 Lipca 2025 Autor #3 Opublikowano 30 Lipca 2025 Stelaż będzie obłożony płytami z czterech stron dodatkowo blat góra i dół. Fronty mocowane do stelaże powinny usztywnić.
yaro Opublikowano 30 Lipca 2025 #4 Opublikowano 30 Lipca 2025 Płyty usztywnią na pewno. Ta poprzeczka w takim razie niewiele zmieni, bym ją usunął
Rekomendowane odpowiedzi