Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zamierzam założyć drugi zbiornik mbuna. Postanowiłem że akwarium będzie 150x50x65, no i to co na temat czyli kaseta, chce zrobić swoją pierwszą kasetę na falowniku jvp 132, możecie mi podpowiedzieć jakie wymiary formatek zamówić aby woda była kryształ?

Opublikowano
14 minut temu, SzyjaXDDD napisał(a):

jakie wymiary formatek zamówić aby woda była kryształ

Cześć. Jest wiele czynników, które składają się na powyższy efekt końcowy. Nikt nie pomnoży litrażu Twojego zbiornika przez współczynnik skuteczności JVP 132, nie piszesz nawet, jaka planowana obsada. 😉 Proponuję zaznajomić się z poniższym tematem - tak, wiem, że długi i nużący, ale sam przez niego przebrnąłem, więc da się.

• Lubię to 1
Opublikowano
2 godziny temu, SzyjaXDDD napisał(a):

150x50x65

Witaj. Jeżeli to ma być mbuna, to powierzchnia dna ma duże znaczenie a nie wysokość zbiornika. No chyba, że jest literówka to przepraszam🙂 trzymam kciuki za projekt

Opublikowano
5 godzin temu, lukBB napisał(a):

Witaj. Jeżeli to ma być mbuna, to powierzchnia dna ma duże znaczenie a nie wysokość zbiornika. No chyba, że jest literówka to przepraszam🙂 trzymam kciuki za projekt

Cześć, obsadę już mam w 240l

Saulosi

Labeotropheus trewavase MC

fainzilberi kirondo z samcami bb i mc

wszystko młode po 10szt oprócz kirondo , tam mam dwa samce i 7 samic

150x50 to max jaki moge mieć , miało być 70cm wysokie ale jednak jak podliczyłem stelaż to 65 wystarczy, gdybym mógł to i wziął bym 200x70x60 ale no niestety.. także myślę że akurat wysokość jak sobie zrobie pod siebie nie pod ryby to nie zdechną(żartobliwie oczywiście), jak skończę to wrzucę foto😁