Wytrzymałość szafki pod akwarium.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez Dagmarina · Opublikowano
No Saulosi są piękne, z 12 zakupionych maluchów , wyrosło mi 8 samic i 4 samce , kilka samic już ma za sobą pierwsze inkubacje -
Przez 11jacek · Opublikowano
Dziękuję wszystkim za rady, tym bardzie że to bardzo dobre dla mnie wiadomości i z tego co piszecie to niedużym kosztem uda mi się wzmocnić szafkę. Myślałem jeszcze o czymś w rodzaju rozpórki/podpórki do blatu, działającej na zasadzie śruby rzymskiej, coś w stylu drążka do podciągania który mocuje się w futrynie do drzwi i zamontowaniu czegoś takiego bliżej przodu szafki. Takie coś miało by podpierać blat szafki a w sodzie szafki wywiercił bym otwór, tak żeby rozpórka oparta była o podłogę, takie urządzenie można by było odpowiednio wyregulować tak żeby blat oparł się na takiej podporze. Kurczę, jak zrobię na cały blat to mi wyjdzie 125x55x45 załóżmy że 45cm wysokości ro wyjdzie prawie 310l. Masakra jakaś. -
Przez TomekT · Opublikowano
Ładne Saulosi, coraz bardziej chodzą mi po głowie. 😉 -
Przez Pikczer · Opublikowano
Ja też robię ciach w siatkę i do akwarium. -
Przez Dagmarina · Opublikowano
20250121_184643.mp4 20250121_184133.mp4 Mała aktualizacja, za nami już 5 miesięcy -
Hej. Nie wiem jak, ale przeoczyłem Twój post, powiadomienie przyszło dopiero teraz. 🤔 Dzięki za miłe słowa. 👍 Tak, wymiary trochę nietypowe, bo nie bardzo miałem miejsca na więcej, a i okazyjnie dostałem szafkę pod zbiornik. Czy będą aktualizacje? Coś tam na bieżąco będę dopisywał, choć niewiele się dzieje. Na pewno muszę wymienić przynajmniej część roślin z hydroponiki, bo jednak zmarniała. No i myślę nad zmianą obsady, np. nad jednogatunkową Chindongo Saulosi bądź dwa gatunki, wspomniany plus Pseudotropheus cyaneorhabdos "Maingano". -
Hej. Wpuszczaj je od razu, tak naprawdę to niepotrzebny dodatkowy stres dla ryb. Przelewaj wodę z worka nad wiaderkiem, przez siatkę, by wyłapać ryby i do akwarium. Nie wlewaj wody z worka do baniaka, by ograniczyć do minimum ryzyko przeniesienia patogenów. -
Przez Lucjan23 · Opublikowano
Właśnie trwa aklimatyzacja - wieczorem podrzuce zdjęcia całego baniaka z maluchami
-
Tematy
-
Grafiki
Rekomendowane odpowiedzi