Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, dla Was na pewno banalne, ale ja się zastanawiam. Jeden samiec bezczelnie zaanektował sobie pół akwarium. Ja rozumiem gdyby uderzał w amory, wino, kolacja,  miejsce schadzek. Ale on sobie siedzi tam sam. Siedzi i nie pozwala innym przypływać. Nie jest agresywny, generalnie porostu podpływa i je odgania, a towarzystwo siedzi karnie w  drugim rogu. Ma ktoś pomysł dlaczego tak robi? Sieci tak od 3 dni, ma do wyboru 3 samice, ale żadna tam nie zagląda.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, TomekT napisał(a):

Może po prostu, cytując klasyka, ma rozmach, ... 😂

Ile jest wszystkich ryb w zbiorniku?

12 dużych i 7 maleństw 4 cm

@Bartek_Deale tak długo???? Tylko on nic tam nie robi, oprócz tego że sobie pływa, a to dookoła roślinek, a to za skałkę. 

Edytowane przez Ensa
Opublikowano
3 minuty temu, Bartek_De napisał(a):

Mój Mylochromis ma tarło od jakichś 3 miesięcy😁 Niespożyte siły, aż mu zazdroszczę 😭😂😂

No ale chyba nie sam ze sobą😂? A mój sam siedzi

• Lubię to 1
Opublikowano

Mój samiec Copadichromis Borley Kadango robi dokładnie to samo. Mało tego, ma jedną samicę i nawet jak ona nosi ikrę, to ten i tak podchody robi. Reszta bandy upchnięta w drugim końcu akwarium 200cm.

• Lubię to 2
Opublikowano
12 minut temu, bobasxx napisał(a):

Mój samiec Copadichromis Borley Kadango robi dokładnie to samo. Mało tego, ma jedną samicę i nawet jak ona nosi ikrę, to ten i tak podchody robi. Reszta bandy upchnięta w drugim końcu akwarium 200cm.

Mam nadzieję, że w końcu ktoś mu łomot spuści, bo kto to widział, jeden koleś tyle miejsca zajmuje a reszta się kisi w rogu. 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ensa napisał(a):

Mam nadzieję, że w końcu ktoś mu łomot spuści, bo kto to widział, jeden koleś tyle miejsca zajmuje a reszta się kisi w rogu. 

Obawiam się, że nie znajdzie się taki odważny. Ten jest największy ze wszystkich. Miał jednego konkurenta, ale tak długo go ganiał aż tamten wyskoczył z akwarium przez przepust kablowy i niestety nie zauważyłem w porę.