bojack Opublikowano 28 Października 2023 #1 Opublikowano 28 Października 2023 Czy znacie jakiś zamiennik dla tego pokarmu od innych producentów? Od jakiegoś czasu zamiast płatków jest w opakowaniu pył, który robi syf wodzie. Ryby chętnie go przyjmują, ale w takiej formie nie nadaje się do codziennego karmienia. Ze spiruliny osi w płatkach już zrezygnowałem, Vivid to ostatni pokarm w formie płatków, którego używam i chętnie jeden płatkowy bym pozostawił.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 28 Października 2023 #2 Opublikowano 28 Października 2023 W poniższym temacie koledzy wypowiadają się na temat tego pokarmu i polecają inny. Zamiennika jako takiego nie ma. Jest po prostu inny pokarm. 1
Pikczer Opublikowano 28 Października 2023 #3 Opublikowano 28 Października 2023 3 godziny temu, bojack napisał(a): Czy znacie jakiś zamiennik dla tego pokarmu od innych producentów? Od jakiegoś czasu zamiast płatków jest w opakowaniu pył, który robi syf wodzie. Ryby chętnie go przyjmują, ale w takiej formie nie nadaje się do codziennego karmienia. Ze spiruliny osi w płatkach już zrezygnowałem, Vivid to ostatni pokarm w formie płatków, którego używam i chętnie jeden płatkowy bym pozostawił. Ja ten pył czasami wrzucam żeby ryby się pobawiły. Testuję od dłuższego czasu Omega One Cichlid płatki i granulat a już w ogóle płatki z Ocean Nutrition Cichlid Omni Flake to kosmos. Ryby walą mi w pokrywę jak psychiczne gdy widzą to opakowanie. Duże, porządne płatki i wielka porcja znika bez przesady w 15 sekund. Amok. Żadnego brudu, nic. Kilka dni temu otworzyłem kolejne opakowanie i widać wielkie piękne płaty. 1
Bartek_De Opublikowano 28 Października 2023 #4 Opublikowano 28 Października 2023 Mateusz, nawet ten pył jest pełnowartościowy, ryby sobie z nim poradzą i najedzą się do syta. Nawet gdy opadnie na piasek, ryby sobie go odfiltrują i zjedzą. Inna sprawa to fakt, że ten pokarm mega brudzi wodę, to jest moje doswiadczenie z tym pokarmem z czasów kiedy miałem mbunę i dlatego zrezygnowałem z niego. Jeśli szukasz pokarmów wybarwiających to z czystym sumieniem mogę Ci polecić pokarmy dla dyskowców z Tropicala D-50 Plus i Hikari Vibra Bites. Ryby się odwdzięczą Co prawda są to pokarmy dla mięsożerców, ale moja roślinożerna mbuna przepadała za nimi. Zresztą karmię nimi teraz non mbunę i jedzą mi z ręki. 2
Andrzej Głuszyca Opublikowano 29 Października 2023 #5 Opublikowano 29 Października 2023 10 godzin temu, Bartek_De napisał(a): Hikari Vibra Bites. Też używałem ten pokarm dla pyszczaków. Nie miało znaczenia czy dla mięso czy roślinożerców. Wcinały jedne i drugie. Teraz używam w innym biotopie i ryby szaleją za nim. Bardzo dobry pokarm. I nie trzeba namaczać. 2
Pikczer Opublikowano 29 Października 2023 #6 Opublikowano 29 Października 2023 10 godzin temu, Bartek_De napisał(a): Mateusz, nawet ten pył jest pełnowartościowy, ryby sobie z nim poradzą i najedzą się do syta. Nawet gdy opadnie na piasek, ryby sobie go odfiltrują i zjedzą. Inna sprawa to fakt, że ten pokarm mega brudzi wodę, to jest moje doswiadczenie z tym pokarmem z czasów kiedy miałem mbunę i dlatego zrezygnowałem z niego. Jeśli szukasz pokarmów wybarwiających to z czystym sumieniem mogę Ci polecić pokarmy dla dyskowców z Tropicala D-50 Plus i Hikari Vibra Bites. Ryby się odwdzięczą Co prawda są to pokarmy dla mięsożerców, ale moja roślinożerna mbuna przepadała za nimi. Zresztą karmię nimi teraz non mbunę i jedzą mi z ręki. Jaki masz rozmiar Hikari? Może kiedyś spróbuję coś moim dać z tej firmy. Dawno temu próbowałem to pluły. 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 29 Października 2023 #7 Opublikowano 29 Października 2023 19 minut temu, Pikczer napisał(a): aki masz rozmiar Hikari? Jest on w kształcie cienkich świderków. Średnica mniej więcej 0,5 - 1.0 mm a długie na 2-3 mm. 2
Pikczer Opublikowano 29 Października 2023 #8 Opublikowano 29 Października 2023 @Andrzej Głuszyca dzięki za odpowiedź. Te szaty graficznej są różne, na jednych napisane XL a na innych nie. Żadnych informacji o wielkości granulek. A moje cielaki lubią małe granulki, bo wielkimi to się strasznie zapychają. 1
Bartek_De Opublikowano 29 Października 2023 #9 Opublikowano 29 Października 2023 1 minutę temu, Pikczer napisał(a): Te szaty graficznej są różne, na jednych napisane XL a na innych nie. Żadnych informacji o wielkości granulek Vibra Bites jest w jednym rozmiarze z tego co mi wiadomo. Ma formę jakby robaczków. 3
Andrzej Głuszyca Opublikowano 29 Października 2023 #10 Opublikowano 29 Października 2023 54 minuty temu, Pikczer napisał(a): . A moje cielaki lubią małe granulki, bo wielkimi to się strasznie zapychają. Wg mnie są w sam raz dla małych ryb i dużych . Może nie każde ryby będą je z apetytem zjadać ale moje się nim zajadały. Przynajmniej warto spróbować. A jak coś można ten pokarm po prostu pokruszyć. 50 minut temu, Bartek_De napisał(a): ibra Bites jest w jednym rozmiarze z tego co mi wiadomo. Jest tak jak mówisz Bartku. 2
Rekomendowane odpowiedzi