Skocz do zawartości

Osi Vivid Color Flakes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy znacie jakiś zamiennik dla tego pokarmu od innych producentów? Od jakiegoś czasu zamiast płatków jest w opakowaniu pył, który robi syf wodzie. Ryby chętnie go przyjmują, ale w takiej formie nie nadaje się do codziennego karmienia. Ze spiruliny osi w płatkach już zrezygnowałem, Vivid to ostatni pokarm w formie płatków, którego używam i chętnie jeden płatkowy bym pozostawił.

Opublikowano
3 godziny temu, bojack napisał(a):

Czy znacie jakiś zamiennik dla tego pokarmu od innych producentów? Od jakiegoś czasu zamiast płatków jest w opakowaniu pył, który robi syf wodzie. Ryby chętnie go przyjmują, ale w takiej formie nie nadaje się do codziennego karmienia. Ze spiruliny osi w płatkach już zrezygnowałem, Vivid to ostatni pokarm w formie płatków, którego używam i chętnie jeden płatkowy bym pozostawił.

Ja ten pył czasami wrzucam żeby ryby się pobawiły. Testuję od dłuższego czasu Omega One Cichlid płatki  i granulat a już w ogóle płatki z Ocean Nutrition Cichlid Omni Flake to kosmos. Ryby walą mi w pokrywę jak psychiczne gdy widzą to opakowanie. Duże, porządne płatki i wielka porcja znika bez przesady w 15 sekund. Amok. Żadnego brudu, nic. Kilka dni temu otworzyłem kolejne opakowanie i widać wielkie piękne płaty. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Mateusz, nawet ten pył jest pełnowartościowy, ryby sobie z nim poradzą i najedzą się do syta. Nawet gdy opadnie na piasek, ryby sobie go odfiltrują i zjedzą. Inna sprawa to fakt, że ten pokarm mega brudzi wodę, to jest moje doswiadczenie z tym pokarmem z czasów kiedy miałem mbunę i dlatego zrezygnowałem z niego. Jeśli szukasz pokarmów wybarwiających to z czystym sumieniem mogę Ci polecić pokarmy dla dyskowców z Tropicala D-50 Plus i Hikari Vibra Bites. Ryby się odwdzięczą 😉 Co prawda są to pokarmy dla mięsożerców, ale moja roślinożerna mbuna przepadała za nimi. Zresztą karmię nimi teraz non mbunę i jedzą mi z ręki. 

20231028_234329.thumb.jpg.f07ccd2801fa3df0e8c95c92ba839fe0.jpg

20231028_234422.thumb.jpg.f7aa7a5ed9efd6df6503f2b1408106ce.jpg

• Lubię to 2
Opublikowano
10 godzin temu, Bartek_De napisał(a):

Hikari Vibra Bites.

Też używałem ten pokarm dla pyszczaków.  Nie miało znaczenia czy dla mięso czy roślinożerców.  Wcinały jedne i drugie. Teraz używam w innym biotopie  i ryby szaleją za nim. Bardzo dobry pokarm. I nie trzeba namaczać.

• Lubię to 2
Opublikowano
10 godzin temu, Bartek_De napisał(a):

Mateusz, nawet ten pył jest pełnowartościowy, ryby sobie z nim poradzą i najedzą się do syta. Nawet gdy opadnie na piasek, ryby sobie go odfiltrują i zjedzą. Inna sprawa to fakt, że ten pokarm mega brudzi wodę, to jest moje doswiadczenie z tym pokarmem z czasów kiedy miałem mbunę i dlatego zrezygnowałem z niego. Jeśli szukasz pokarmów wybarwiających to z czystym sumieniem mogę Ci polecić pokarmy dla dyskowców z Tropicala D-50 Plus i Hikari Vibra Bites. Ryby się odwdzięczą 😉 Co prawda są to pokarmy dla mięsożerców, ale moja roślinożerna mbuna przepadała za nimi. Zresztą karmię nimi teraz non mbunę i jedzą mi z ręki. 

20231028_234329.thumb.jpg.f07ccd2801fa3df0e8c95c92ba839fe0.jpg

20231028_234422.thumb.jpg.f7aa7a5ed9efd6df6503f2b1408106ce.jpg

Jaki masz rozmiar Hikari? Może kiedyś spróbuję coś moim dać z tej firmy. Dawno temu próbowałem to pluły. 

• Lubię to 1
Opublikowano
1 minutę temu, Pikczer napisał(a):

Te szaty graficznej są różne, na jednych napisane XL a na innych nie. Żadnych informacji o wielkości granulek

Vibra Bites jest w jednym rozmiarze z tego co mi wiadomo. Ma formę jakby robaczków. 

20231029_105306.thumb.jpg.362ff545e14e09470000ea0f9ea41b51.jpg

• Lubię to 3
Opublikowano
54 minuty temu, Pikczer napisał(a):

. A moje cielaki lubią małe granulki, bo wielkimi to się strasznie zapychają. 

Wg  mnie są w sam raz dla małych ryb i dużych . Może nie każde ryby  będą je z apetytem zjadać  ale moje się nim zajadały.  Przynajmniej warto spróbować.  A jak coś można ten pokarm po prostu pokruszyć. 

50 minut temu, Bartek_De napisał(a):

ibra Bites jest w jednym rozmiarze z tego co mi wiadomo.

Jest tak jak mówisz Bartku. 

• Lubię to 2