Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie, spotkał ktoś się z tym, że FX6 w momencie zwiększania, zmniejsza wylotu wody puszcza te wodę brudną? Zaczęło się tak dziać po czyszczeniu. W filtrze matrix, gąbka w pierwszej komorze i wkład na drobne zanieczyszczenia

@Pikczertak może być masz rację:-( wydawało mi się, że rury ok, ale rzeczywiscie ich nie czyściłam

@Bastian mam piękne wyciory na stalowej jakby gumce. Ale byłam tak wykończona po całodziennej robocie przy awta, że zwyczajnie zapomniałam( ale chyba jutro zrobię akcję

Edytowane przez Ensa
  • Lubię to 1
Opublikowano

Prawdopodobnie rurki/węże zaszły jakiś osadem i przy mocniejszym ciśnieniu zaczyna się uwalniać. Taki stan będzie spotęgowany w momencie kiedy wyłączysz i za jakiś czas włączysz filtr. Warto co jakiś czas przy tzw. serwisie je wyczyścić czymś takim.

WYCIOR

To nie jest żadna reklama :)

• Lubię to 2
Opublikowano
W dniu 14.10.2023 o 11:18, Ensa napisał(a):

Mam pytanie, spotkał ktoś się z tym, że FX6 w momencie zwiększania, zmniejsza wylotu wody puszcza te wodę brudną? Zaczęło się tak dziać po czyszczeniu. W filtrze matrix, gąbka w pierwszej komorze i wkład na drobne zanieczyszczenia

@Pikczertak może być masz rację:-( wydawało mi się, że rury ok, ale rzeczywiscie ich nie czyściłam

@Bastian mam piękne wyciory na stalowej jakby gumce. Ale byłam tak wykończona po całodziennej robocie przy awta, że zwyczajnie zapomniałam( ale chyba jutro zrobię akcję

@Ensa nie zrozumieliśmy się, być może ja nie wyraziłem się jasno albo to zagmatwałem, sorrki. Jeśli komuś odpowiadasz to oczywiście pisz nowego posta, ale gdy coś jeszcze chcesz dodać, bo nie wiem... coś Ci się przypomni, to wtedy możesz edytować swoją odpowiedź i dodać treść. Miałem na myśli to, żeby nie pisać swoich postów jeden pod drugim. Oczywiście czasem się nie da, bo swoje odpowiedzi można edytować do 24 godzin po publikacji, wtedy jest zrozumiałe, że musisz napisać nowy post. Jeśli to jest dla Ciebie problematyczne to po prostu zignoruj moją prośbę, bo jak wspomniałem nie jest to u nasz zabronione (to tylko kwestia estetyki) i odpowiadaj normalnie, tak jak robiłaś to do tej pory, nie będę się czepiał;)

• Lubię to 2