Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z wcześniejszych skąpych opisów ciężko coś wywnioskować, ale coś mi się widzi że start zbiornika nie odbył się jak należy. Podaj parametry wody w tej chwili, to będzie można coś więcej powiedzieć. Jeżeli to NO3 0 było w momencie wpuszczenia ryb, to teraz  trujesz ryby NO2 na moje oko.

• Lubię to 1
Opublikowano
15 godzin temu, pulpet napisał(a):

Z wcześniejszych skąpych opisów ciężko coś wywnioskować, ale coś mi się widzi że start zbiornika nie odbył się jak należy. Podaj parametry wody w tej chwili, to będzie można coś więcej powiedzieć. Jeżeli to NO3 0 było w momencie wpuszczenia ryb, to teraz  trujesz ryby NO2 na moje oko.

Witam zbadałem dzisiaj wode na zawartość NO03 i mam wartości w granicach 40 czy to jest dużo?

Opublikowano
8 minut temu, Jombi napisał(a):

Witam zbadałem dzisiaj wode na zawartość NO03 i mam wartości w granicach 40 czy to jest dużo?

Przy stabilnym akwarium to nie dużo 40 ,a przy twoim dopiero co wpuściłeś ryby i jeszcze się  nie ustabilizowało do końca , to możesz podmianę wody  zrobić większą i obserwować.  

• Lubię to 1
Opublikowano
24 minuty temu, Jombi napisał(a):

Sprawdź testem kropelkowym zawartość NO2. 

• Lubię to 3
Opublikowano

W chwili  wpuszczenia ryb biologia "nie wyrabia" tak czasami się zdarza.   Do akwarium dodaj bakterie tylko bez pożywki.