Wyłupiaste oko prośba o pomoc w ustaleniu choroby.
-
Recently Browsing 0 members
- No registered users viewing this page.
-
Hej. Niedługo będę się przesiadał z 160 na 375l. Obecnie mam moduły LED białe i RGB przyklejone do pokrywy sterowane przez LDP. Steruję sobie każdym kanałem osobno i strasznie mi się to podoba Przy okazji zmiany szkła na pewno musiałbym kilkanaście modułów dokupić i tu pojawia się pytanie. Może macie jakieś sprawdzone lampy LED 12V RGB pod pokrywę, w których można rozbebeszyć kabel i bawić się każdym kolorem osobno? Do tego jakaś biała 10000K i nie musiałbym się bawić w klejenie modułów Czy może jednak pozostanie przy modułach to najlepsza opcja?
-
Panie Andrzeju @Andrzej Głuszyca, okazuje się, że moje obawy o niskie Ph były zbyt wczesne. Na cztery dni włączyłem silne napowietrzanie (Turbo 2000) i momentalnie ph skoczyło z 7,4 do 8,4-8,5. Pytanie czy tak może zostać (być może delikatnie spadnie jeszcze, bąble już wyłączone)? Czy jak będę robił podmiankę 20-30% (kran ph 7,4) to czy skoki w baniaku nie będą zbyt gwałtowne?
-
By rafalniski · Posted
Ostatnio testowałem kolejny kit AVT 1612 jako zabezpieczenie odcinające zasilanie urządzenia w przypadku wykrycia przecieku. https://allegro.pl/oferta/2-poziom-alarm-ostrzegajacy-przed-zalaniem-avt1612-10512578326 Na poniższych zdjęciach układ już w obudowie z gniazdkiem i kablami (czarny kabel to zasilanie 12V które trzeba zapewnić). Jak widać na filmie, układ ma 2 regulowane poziomy reakcji, pierwszy to dźwięk a drugi to włączenie lub wyłączenie (w zależności od potrzeb) urządzenia 230V. Regulacja polega na odpowiednim docięciu długości elektrod. 20230303_184630.mp4 -
Zamówiłem dla porównania fragment BTN Slim Line River, tak prezentuje się w zestawieniu z Juwel Granite. Myślałem, że BTN będzie bardziej w odcieniach szarości, a faktycznie jest zielonkawe - może to kwestia danego egzemplarza. Wygląda bardziej, jak wapień/piaskowiec i zostanę przy Juwelu w kontekście serpentynitu, ale to oczywiście kwestia gustu. Łączenia w Juwel Granite "zakituję" czymś odpowiednim i pomaluję na grafitowy kolor. 🙂 Nie zmienia to faktu, że w BTN łączenia są dużo bardziej przemyślane. 👍
-
By michalzgierz1989 · Posted
Oaza ciszy i spokoju w Grotnikach. Można tutaj odpocząć, nawet telefony nie zawsze działają. -
moja DCP 3500 właśnie cieknie na łączeniu korpusu z obudową delikatnie dochodzi można to jakoś uszczelnic oprócz wazeliną?????
-
A masz jakieś swoje typy gatunków, kolorów? Każdemu podoba się inny zestaw gatunków. Może taki zestaw gatunków jak ja mam: Labidochromis caeruleus yellow Metriaclima estherae red red Cynotilapia zebroides red top likoma Labeotropheus trewavasae thumbi west mc/ob
-
Taka, wyłożyłem nią dno akwarium. https://allegro.pl/oferta/kratka-rastrowa-podstawka-przegroda-29-5-x-15-cm-12823044973
-
Można też dać kratki po obu stronach gąbki, a w kaseciaku wkleić prowadnice na odpowiednią szerokość i wsuwać gąbkę razem z kratkami, będzie łatwiej.
-
-
Topics
-
Images
Recommended Posts