Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wyobraz sobie 14 Aulonocar maisoni np.. 2 samce reszta samic.. dla tego jednego dominanta warto jest poswiecic miejsce w akwa...

Piękny widok, zapewniam :wink: . Ale w 240l 14 Aulonocar to za dużo. Chyba, że tylko tymczasowo, a jak trochę podrosną, to zostaną przeniesione, do większego zbiornika. U mnie w 200 przestały się mieścić po roku.

Opublikowano

Wracając do głównego pytania zadanego w tym poście,ja również popieram oddanie/sprzedanie caeruleusów.Racje żywieniowe to jedno,a drugie to większa agresywność pozostałych gatunków.Bo zmiana obsady do dwóch lub jednego gatunku raczej nie wchodzi w rachube :D

Pozdrawiam-sision

Opublikowano
Mniejsza agresja jest wobec innego gatunku. Miedzygatunkowa zawsze wieksza ;)

a mnie na biologii zawsze uczono, że większa jest konkurencja wewnątrzgatunkowa ;]

Opublikowano
Mniejsza agresja jest wobec innego gatunku. Miedzygatunkowa zawsze wieksza ;)

a mnie na biologii zawsze uczono, że większa jest konkurencja wewnątrzgatunkowa ;]

Mój błąd. Zamiast między, miało być wewnątrz.

Źle określiłem swój skrót myślowy :)

Dzięki za poprawienie.

Opublikowano

Podstawowym błędem jest to, że masz razem demasoni z yellow, yellow w ogóle nie pasuje do tej obsady ... dlatego wykasuj je dołóż ze 2-3 szt demasoni i będzie ok. Nie gloryfikowałbym tak bardzo zbiorników jednogatunkowych. Kwestia gustu i podejścia. Trzem gatunkom będzie OK.

Opublikowano

Ciesze sie ze tak mi podpowiadacie.Wlasnie taka miala byc obsada.Ale "moja baba" uparla sie ze maja byc yeelowki i dlatego je dozucilem do zbiornika.Jak yellowki zaczna byc meczone to oddam je bratu.Mysle ze jak zostana meczone to zgodzi sie na 100%.Narazie rybcie sa mlode wiec jest spokoja,ale..

Duzo sie naczytalem na tym forum i mniej wiecej czas pokaze.