Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc!

moje pierwsze malawi w zyciu powoli zbliza się do uruchomienia. Akwarium ma wymiary 150x50x60(h). 

zrobilem sobie testowa aranzacje na styro. Co myslicie?

image.thumb.jpeg.e78b64a176919a27696a153a715141e3.jpeg

Reszta to piasek kraisel wymieszany z bialym piaskiem 1mm i zwirkiem 2-3mm.

Macie sugestie co do wizualizacji kamlotow zanim wrzuce je do akwa?

Tlo bedzie czarne, a oswitlenie DIY z ledami 9500K i RGB.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Andrzej Głuszyca napisał(a):

Zajrzyj do naszej galerii do działu AKWARIA.

Dzieki za info, mam to już za soba. Wiadomo aranzacja to kwestia gustu, po odpowiedziach oczekiwalbym jednak raczej konstruktywnej krytyki lub  potwierdzenia idei ;). Planuje zbiornik z Mbuna, wiem ze piasek jest waznym elementem, nie wiem czy w takim przypadku nie za duzo kamykow i za malo piasku? A moze zwrocic uwage na cos jeszcze poza miejscami do zabaw w chowanego?

Edytowane przez rolend
Opublikowano
Godzinę temu, Robson79 napisał(a):

Te kamienie na środku jakoś mi nie pasują. Może jakieś większe bryły 🤔

Dla mnie też. Boki fajne, a na środek dałbym jeden duży głaz tak aby zrobiły się dwie luki pomiędzy tymi bocznymi gruzowiskami.

Opublikowano
10 godzin temu, rolend napisał(a):

Planuje zbiornik z Mbuna, wiem ze piasek jest waznym elementem, nie wiem czy w takim przypadku nie za duzo kamykow i za malo piasku?

Piasku tak naprawdę wcale może nie być. Zerknij na filmy z jeziora, z lokacji gdzie pływa mbuna. Tam jest kamień na kamieniu, piasku najczęściej zero. A że pyszczaki z grupy mbuna kopią.. owszem, bo w ten sposób oczyszczają sobie miejsce pod tarlisko.

• Lubię to 1
Opublikowano
6 godzin temu, marcin73m napisał(a):

A że pyszczaki z grupy mbuna kopią.. owszem, bo w ten sposób oczyszczają sobie miejsce pod tarlisko.

Dokładnie👍Poniekąd my je zmuszamy do kopania sypiąc piasek do akwarium. To że pyszczaki uwielbiają kopać to mit.

• Lubię to 1
Opublikowano

Będziemy mogli w Pokrzywnej zapytać się osoby, która osobiście i z bliska oglądała dno w różnych destynacjach jeziora. Na spotkanie przywiózł piasek z dna jeziora, więc on tam na pewno jest, pytanie tylko czy w sąsiedztwie bytowania ryb, czy nie.