-
Recently Browsing 0 members
- No registered users viewing this page.
-
Hej. Nied艂ugo b臋d臋 si臋 przesiada艂 z 160 na 375l. Obecnie mam modu艂y LED bia艂e i RGB przyklejone do pokrywy sterowane przez LDP. Steruj臋 sobie ka偶dym kana艂em osobno i strasznie mi si臋 to podoba 聽Przy okazji zmiany szk艂a na pewno musia艂bym kilkana艣cie modu艂贸w dokupi膰 i tu pojawia si臋 pytanie. Mo偶e macie jakie艣 sprawdzone lampy LED 12V RGB pod pokryw臋, w kt贸rych mo偶na rozbebeszy膰 kabel i bawi膰 si臋 ka偶dym kolorem osobno? Do tego jaka艣 bia艂a 10000K i nie musia艂bym si臋 bawi膰 w klejenie modu艂贸w 聽Czy mo偶e jednak pozostanie przy modu艂ach to najlepsza opcja?
-
Panie Andrzeju @Andrzej G艂uszyca, okazuje si臋, 偶e moje obawy o niskie Ph by艂y zbyt wczesne. Na cztery dni w艂膮czy艂em silne napowietrzanie (Turbo 2000) i momentalnie ph skoczy艂o z 7,4 do 8,4-8,5. Pytanie czy tak mo偶e zosta膰 (by膰 mo偶e delikatnie spadnie jeszcze, b膮ble ju偶聽 wy艂膮czone)? Czy jak b臋d臋 robi艂 podmiank臋 20-30% (kran ph 7,4) to czy skoki w baniaku nie b臋d膮 zbyt gwa艂towne?聽
-
By rafalniski · Posted
Ostatnio testowa艂em kolejny kit AVT 1612 jako zabezpieczenie odcinaj膮ce zasilanie urz膮dzenia w przypadku wykrycia przecieku.聽 https://allegro.pl/oferta/2-poziom-alarm-ostrzegajacy-przed-zalaniem-avt1612-10512578326 Na poni偶szych zdj臋ciach uk艂ad ju偶 w obudowie z gniazdkiem i kablami (czarny kabel to zasilanie 12V kt贸re trzeba zapewni膰).聽 Jak wida膰 na filmie, uk艂ad ma 2 regulowane poziomy reakcji, pierwszy to d藕wi臋k a drugi to w艂膮czenie lub wy艂膮czenie (w zale偶no艣ci od potrzeb) urz膮dzenia 230V. Regulacja polega na odpowiednim doci臋ciu聽d艂ugo艣ci elektrod. 20230303_184630.mp4 -
Zam贸wi艂em dla por贸wnania fragment BTN Slim Line River, tak prezentuje si臋 w zestawieniu z Juwel Granite. My艣la艂em, 偶e BTN b臋dzie bardziej w odcieniach szaro艣ci, a faktycznie jest zielonkawe - mo偶e to kwestia danego egzemplarza. Wygl膮da bardziej, jak wapie艅/piaskowiec i zostan臋 przy Juwelu w kontek艣cie serpentynitu, ale to oczywi艣cie kwestia gustu. 艁膮czenia w Juwel Granite "zakituj臋" czym艣 odpowiednim i pomaluj臋 na grafitowy kolor.聽馃檪聽Nie zmienia to faktu, 偶e w BTN 艂膮czenia s膮 du偶o bardziej przemy艣lane.聽馃憤
-
By michalzgierz1989 · Posted
Oaza ciszy i spokoju w Grotnikach. Mo偶na tutaj odpocz膮膰, nawet telefony nie zawsze dzia艂aj膮. -
moja DCP 3500 w艂a艣nie cieknie na 艂膮czeniu korpusu z obudow膮 delikatnie dochodzi mo偶na to jako艣 uszczelnic opr贸cz wazelin膮?????
-
A masz jakie艣 swoje typy gatunk贸w, kolor贸w? Ka偶demu podoba si臋 inny zestaw gatunk贸w. Mo偶e taki zestaw gatunk贸w jak ja mam: Labidochromis caeruleus yellow Metriaclima estherae red red Cynotilapia zebroides red top likoma Labeotropheus trewavasae thumbi west mc/ob 聽
-
Taka, wy艂o偶y艂em ni膮 dno akwarium. https://allegro.pl/oferta/kratka-rastrowa-podstawka-przegroda-29-5-x-15-cm-12823044973
-
Mo偶na te偶 da膰 kratki po obu stronach g膮bki, a w kaseciaku wklei膰 prowadnice na odpowiedni膮 szeroko艣膰 i wsuwa膰 g膮bk臋 razem z kratkami, b臋dzie 艂atwiej.聽
-
-
Topics
-
Images
Recommended Posts