Malawi - Pierwsze akwarium
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez darchow · Opublikowano
Cześć mam takie pytanie nie wiem czy to odpowiedni działa, jeżeli nie to przepraszam. Więc do rzeczy czy w akwarium jest wymagana grzałka w okresie zimowym w akwarium jest 25°C l, a że mieszkam w bloku o grubych murach (stare budownictwo ) latem w mieszkaniu temperatura nie przekracza 21-22 stopnie więc tyle było by też w akwarium. Grzałka jest w akwarium, ale włączam ją tylko przy podmianach wody żeby nie było zbyt wielkich skoków temperatury. -
Przez ironclad · Opublikowano
No i przyszedł sterownik w/w jest ok w miarę proste programowanie i zrealizowałem program od lewej do prawej czyli wschód-zenit-zachód moim zdaniem cena adekwatna do jakości i możliwości, śmiało mogę polecić 😉✌️ -
Przez Bobby35 · Opublikowano
Witam mam problem z ustawieniem cyrkulacji próbowałem na różne sposoby. Posiadam akwarium 375l 150x50x50. Filtracja to fluval fx6 po lewej stronie wylot po prawej wlot. Wylot skierowany jest na taflę wody po skosie na przednią szybę. Mam cyrkulator w szafce który chce dołożyć ponieważ zbierają mi się odchody z lewej strony w rogu około 10 cm od przedniej szyby. Wylot idzie po skosie i tego nie zgarnia. Wcześniej próbowałem w kilku miejscach dać ten cyrkulator ale zawsze gdzieś te odchody się zbierały. Mam dużo skał. -
Przez Bobby35 · Opublikowano
Ja też straciłem część obsady przez ten pokarm hikari vibra bites... Nie namaczakem go i widocznie za dużo dawałem -
Przez triamond · Opublikowano
0,9-1,6mm. Nawet narybek jakoś sobie na tym radzi, bo pojedyncze sztuki przeżywają... -
Przez Vrzechu · Opublikowano
Dzięki @triamond 🙂 a jakiego rozmiaru granulatu Aller Futura używasz? Chyba spróbuję i ja z tym pokarmem. -
Przez triamond · Opublikowano
Ja ma karmnik automatyczny... podaje zawsze taką samą ilość https://forum.klub-malawi.pl/topic/25223-obliczanie-mediów-filtracyjnych/, druga zakładka. -
Przez ziemniak · Opublikowano
Kupiłem tę bezpośrednio na ich stronie, z tego co pamiętam to jakieś śrubki taniej wychodziło niż na allegro: https://www.wojcix.pl/futura-09-16mm-1-kg-id-71 W gratisie dostałem próbki 0,5 mm i jeszcze zupełnie innej. O tabelki musisz zapytać @triamond lub poszukać jego postów. Ja dobrałem dawkę, a później stopniowo zwiększałem. -
Przez Vrzechu · Opublikowano
@ziemniak a podesłałbyś link do tych tabelek, albo wrzucił tą tabelkę? A jakiej średnicy masz ten granulat Alle Futura? Bo widzę że na allegro są dwa warianty. -
Przez ziemniak · Opublikowano
Na ostatnim zdjęciu to raczej samiec. Samice też potrafią chwilowo pokazać pasy. Spróbuj na chwilę odłowić dominującego samca to po kilku minutach dostaniesz odpowiedź. Mam pięknego samca Chindongo sp. 'elongatus mphanga', w pewnym momencie wyglądał jak nie najładniejsza samica przez około rok czasu. Tydzień temu wpuściłem go do innego akwarium - ryba jak z katalogu.
-
-
Tematy
-
Grafiki
Rekomendowane odpowiedzi