Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy moge zasypywac dziury w piasku wykopane przez pyszczaki???? nie chce zeby się jakies kamyczki poosuwały...beda wnerwione jak zasypie?? chociaz bardziej to tylko samiec kopie.

Opublikowano (edytowane)

Czy mógłbym Cię, po raz kolejny, bardzo prosić o pisanie zgodnie z zasadami polskiej pisowni? Będziemy (nie tylko ja) wdzięczni.

Popraw proszę tytuł. Masz na to 24 godziny.

Temat przeniosłem do właściwego działu.

Edytowane przez Bartek_De
  • Lubię to 2
Opublikowano (edytowane)

Dziury w piasku najłatwiej piaskiem chyba zasypać będzie. Najlepiej tym który pozostał po wykopaniu dziury😉. A poważnie, to pyski kopały, kopią i kopać będą więc to raczej syzyfowa.praca. Jeżeli usypują wał przed przednia szybą, który Tobie wizualnie przeszkadza, to może masz za dużo.piachu i warto go trochę usunąć z akwa. 

Kamienie NIE MAJĄ PRAWA !!! stać na piasku. Mają stać  stabilnie na twardym podłożu (jakiś podkład - PCV, styropian, plexi, nigdy bezpośrednio na szybie). Piaskiem możemy obsypać stabilnie ustawioną konstrukcję . Wtedy ryby mogą kopać do woli. Inaczej jesteś krok od nieszczęścia. 

Edytowane przez pulpet
  • Lubię to 5
Opublikowano
37 minut temu, Bartek_De napisał(a):

Czy mógłbym Cię, po raz kolejny, bardzo prosić o pisanie zgodnie z zasadami polskiej pisowni? Będziemy (nie tylko ja) wdzięczni.

Popraw proszę tytuł. Masz na to 24 godziny.

Temat przeniosłem do właściwego działu.

można usunąć temat, ale nie wiem gdzie to się robi

Opublikowano
6 minut temu, pafcio80 napisał(a):

można usunąć temat, ale nie wiem gdzie to się robi

Sam tego nie zrobisz. Po prostu stosuj się do zasad panujących tu, jak wszyscy. I nie ma się co obrażać. Są odpowiednie zapisy w regulaminie forum (polecam lekturę).

Swoje posty możesz edytować klikając trzy kropki obok numeru postu, rozwinie się menu i tam znajdziesz opcję edytuj. Edytując pierwszy post masz możliwość edycji/zmiany również tytułu.

• Lubię to 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, pafcio80 napisał(a):

czy moge zasypywac dziury w piasku wykopane przez pyszczaki???? nie chce zeby się jakies kamyczki poosuwały...beda wnerwione jak zasypie??

To tak jakbyś pytał  czy mają pływać w lewo czy w prawo. Tak poważnie..takie kopanie jest dla nich czymś naturalnym.  Możesz zakopać np. podczas podmiany wody. Ale upewnij się czy akurat w tej dziurze nie jest schowana jakaś ryba.  Ja w swoim akwa miałem też kamienie na piasku postawione oprócz jednego.  Jeżeli takie ustawienie jest bezpieczne to warto tak trzymać z tego względu , że ryby mają dodatkowe kryjówki.  Jeżeli Jest to gruzowisko o czym pisał @pulpet  to wtedy istnieje ryzyko KATASTROFY:) 

Nie obrażaj się na moderatora. On po to tu jest aby trzymać porządek. Skoro Cię prosi o coś to się dostosuj i tyle. On nie robi tego dla kaprysu. 

Edytowane przez Andrzej Głuszyca
  • Lubię to 2
  • Dziękuję 1
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.