Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, 

Jestem w trakcie projektowania oraz kompletowania rzeczy potrzebnych do wykonania belki. Będzie na modułach Led i sterowniku leddimmer pro v6 z 7mioma kanałami. Tak na prawdę mam jeden logistyczno technologiczny problem. A mianowicie z modułami Led. W moim projekcie będę używał dwóch rodzajów: o barwie 10000-11000k oraz RGB jako dodatek. Wszystkie moduły o ip68 jakie znajduję są o szerokim kacie świecenia jak 150 i 160 stopni, a ja potrzebuje o stanowczo mniejszym kącie jak 60-120 stopni dla obu rodzajów modułów wymienionych wcześniej. Oczywiście znajduję głównie Samsungowe. I tu pojawia się pytanie, czy ktoś słyszał, widział i najlepiej użytkuje i wie gdzie mógłbym znaleźć takie co potrzebuję? Linki do aukcji mile widziane 😊

Posted

Też miałem problem aby znaleźć je o takim kącie. Możesz poszukać kolimatorów. Ja ostatecznie umieściłem swe oświetlenie w korytku 25x25 mm i ono dobrze mi zmniejsza kąt świecenia.

Posted
12 minut temu, did napisał(a):

Też miałem problem aby znaleźć je o takim kącie. Możesz poszukać kolimatorów. Ja ostatecznie umieściłem swe oświetlenie w korytku 25x25 mm i ono dobrze mi zmniejsza kąt świecenia.

No właśnie to bym zrobił gdybym nie znalazł poszukiwanych modułów. Zmniejszyć kąt świecenia kształtem belki itp. 

Posted

Również szukałem takich idealnych ledow ale nie znalazłem. Mam u siebie moduły Samsung, od nowa. Poprzednie wytrzymały 1,5 roku i sukcesywnie gasły. Wcześniej to była aluminiowa szyna. A teraz mam kątownik aluminiowy. Jedna ścianka daje subtelny cień na tło a front akwarium jest odsłonięty, w pełni oświetlony. Efekt jak dla mnie zadowalający. 

• Dziękuję 1